«Любківський таки дізнався» або Про виставку без адреси

5 жовтня, саме в день урочистого відкриття експозиції Олега Любківського у «Sweet Art», відбулася ще одна презентація, про яку автор не здогадувався.
Виставкою з досить дотепною й точною назвою «Любківський не знає» була започаткована Галерея сучасного мистецтва без постійної адреси під назвою «<».

B_pTz4yD1pY

Засновник і автор ідеї Жан Побе розповів, що вперше побачив картини Олега Любківського близько семи років тому в Німецькому домі у Чернівцях. До відкриття галереї «<» обрав саме його твір, частково через визнане ім’я, а також через власні уподобання.
Як можна здогадатися, галерея без адреси постійно замінюватиме локалізацію.
Щоби переглянути виставку, яка триває невідомо де, необхідно зателефонувати за номером, зазначеним в афіші, й дізнатися про місце її розташування.

За словами автора ідеї, додатковий дзвінок – своєрідний фільтр, що відсіюватиме випадкових людей, яким це не цікаво.
Щоправда, заманюють відвідувачів до галереї не лише духовною їжею. На сторінці у соцмережах вона представлена, як єдина в Україні, де першим двадцяти відвідувачам наливають, що однозначно розширює висококультурну аудиторію.
«Любківський не знає» представляє лише одну оригінальну роботу – офорт 1997 року «Миколаївська церква у Чернівцях». Жан запевнив, що картина не належить до його особистої колекції. Серед відвідувачів навіть виникали припущення, що картина вкрадена чи відсканована.

За 10 днів на роботу Любківського прийшло подивитися вже близько 30 людей. Значна  частина з них, зі слів Жана Побе, із творчістю автора не була знайома.
Зрештою, чутки про молодіжну самодіяльність до художника все ж таки дійшли. Він виявив бажання відвідати галерею «<», а також передав особисте запрошення її засновнику на свою наступну експозицію «Земля обітована», яку презентуватимуть в понеділок у «Найкращій кав’ярні на розі».

Ольга СКЛЯРЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *