Кінець світу триває: депутати облради спалахнули і… побилися

Сьогодні  вранці, 21 грудня, у сесійній залі Чернівецької  обласної ради  депутати, які зібралися на 14-у сесію облради VІ скликання для  затвердження бюджету на 2013 рік та вирішення інших нагальних проблем… побилися.

DSCN9463

А спричинив сутичку порядок денний.  Депутатська фракція «Фронту змін» запропонувала на розгляд сесії питання про відміну рішення про ліквідацію комунальних книгарень у місті. Проект цього рішення було зареєстровано ще 3 грудня депутатом обласної ради від «Фрону змін» Миколою Салагором. Але проект рішення не виставили на сайті облради, хоча мали би це зробити.  Відповідно голова облради Михайло Гайничеру відмовився поставити на голосування це питання і його не включили до порядку денного.

А далі все відбувалося як у Верховній Раді: опозиціонери заблокували трибуну. Тож  оголосили перерву. Коли роботу продовжили, опозиція знову намагалася заблокувати трибуну, але їй на шляху стали кілька регіоналів. І почалося найцікавіше для наших колег телевізійників. Картинка вийшла хоч куди!  Стінка на стінку – штовхалися  солідні чоловіки-депутати. І тут в одного з регіоналів не витримали нерви і він з  кулаками поліз на «фронтовика»  Салагора. Це стало спалахом сірника перед купою сухого хмизу – зчинилася бійка. Голова облради Гайничеру оголосив перерву.

…Лише пів на першу прийняли порядок денний.  До речі, з  проектом рішення від «фронтовиків».

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *