Гроші на освітню реформу Буковина вже має – Олесандр Фищук

 

WiFi  та інтерактивні дошки у класах, персональні мобільні пристрої  у першокласників та інші інтерактивні мультимедійні електронні засоби  навчання будуть придбані за кошти державної освітньої субвенції у розмірі 33 мільйонів 705,3 тисяч гривень,  – уточнив голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук.

Понад 8 мільйонів гривень з цієї суми піде на придбання шкільних автобусів та  одномісних парт-«трансформерів» тощо. Про це йшлося на нараді з питань реформи децентралізації, в якій брали участь голови райдержадміністрацій та керівники об’єднаних територіальних громад.

«Від 1 вересня цього року запрацює Нова українська початкова школа, – зазначив  Олександр Фищук, – а це дозволить згодом модернізуватися загальній середній освіті як в Україні, так і в області зокрема. Та до початку нового навчального року ще мають пройти відповідне навчання вчителі перших класів, адже перед ними стоять дуже складні завдання. І, мабуть,  головне, – навчити нашу малечу… вчитися, аналізувати явища та застосовувати свої знання на практиці.

Губернатор наголосив також на необхідності створення інклюзивно-ресурсних центрів, які виявлятимуть і здійснюватимуть супровід дітей з особливими потребами в об’єднаній територіальній громаді та районі. Вже від вересня такі центри повинні запрацювати. Тим паче, що кошти на обладнання їх уже є.

Одне слово, освітні послуги отримають нову якість, – підсумував губернатор.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *