Епідемія. У Чернівцях розгортають інфекційне відділення для лікування хворих на грип

З метою надання спеціалізованої допомоги хворим на грип в умовах епідемії в Чернівцях на базі міської лікарні №2 (вул.Південно-Кільцева,1а) створюють інфекційне відділення на 110 ліжко-місць.

Нове відділення обслуговуватимуть фахівці міських комунальних лікарень, Буковинського медичного університету, а також два лікаря з обласних комунальних закладів.

Складено список медикаментів та обладнання, які необхідні для забезпечення роботи нового інфекційного відділення. Вже 1 листопада обласний штаб провів нараду з аптечними операторами та довів до них перелік і обсяги медикаментів, які вони мають терміново поставити для потреб інфекційного відділення. Нове відділення запрацює 2 листопада після обіду.

Окрім того, у міській лікарні №3 (вул.Головна,100), де працює пульмологічне відділення на 40 місць, для надання невідкладної допомоги хворим на грип та пневмонію перепрофільовано ще два відділення на 70 місць. Таким чином, усі хворі , які потребуватимуть госпіталізації, вчасно і у повному обсязі отримають необхідну медичну допомогу.

Про це повідомила голова міського штабу з протидії епідемії грипу, заступник міського голови Інна Онацька.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *