Дзеркало – до суду!

Син відомої людини стає винуватцем масової дорожньої аварії або героєм п’яної вечірки з бійкою та наркотиками… Чиновника або начальника звільняють за неналежне виконання службових обов’язків у сукупності з хамським ставленням до підлеглих, п’янками-гулянками або ще чимось подібним… Спритника-бізнесмена заскочують на спробі обійти закон…  Випадків таких можy назвати безліч. Як правило, більшість таких пригод потрапляють у ЗМІ. Але найбільше дивує реакція самих персонажів. Ні, вони не намагаються навести лад, там де роками продукували безлад. І гадки не мають повернути незаконно привласнене, хоча б у вигляді доброчинного внеску до дитячого будинку. Не намагаються розібратися із власною нерозумною дитиною. Чи довести вищим начальникам, що ті неправі.
Ні, вони подають до суду на… ЗМІ! В суді ретельний адвокат перебере слівце за слівцем газетні статті чи телевізійні коментарі, доводячи, що п’яних не було, авта добровільно побилися одне об одне, наркотиків ніхто не вживає, а підлеглі розповідають про його клієнта неприємні речі, бо він вимагає з них… сумлінної роботи. І найцікавіше, вони часто-густо виграють суд! Хоча навіщо їм таке «виправдання», збагнути не можу: найближче оточення все одно знає, як було насправді, а широкому загалу «до лампочки», бо знають ціну таким вирокам… І навіть вимушене спростування на сторінці газети, з якою судилися, веде до того, що читач починає відчувати повагу… саме до згаданого друкованого органу.
Королева-інтриганка з диснеївської версії «Білосніжки» прихильно ставилася до свого говіркого дзеркальця, доки те співало їй дифірамби. І варто було бідоласі один раз зважитися на правду, як власниця відправила його на смітник. Але навіть злій мачусі не спало на думку судитися із дзеркальцем!

Лариси ДМИТРЕНКО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *