Новини

Кіна не буде… …електрика «кончилася»
200 чернівчан зібралися на останній сеанс в кінотеатрі «Чернівці». Після 15 хв перегляду стрічки присутні відчули неприємний запах диму, а через 50 хв сеанс було припинено. Увімкнули світло, до залу «влетіла» білетерка і попросила всіх вийти із зали, бо в приміщені горить електропроводка. Евакуація тривала вкрай повільно через те, що всі двері були відчинені лише наполовину, а задіяний був лише один вихід. У холі та на сходах стояв густий ядучий дим, який викликав кашель у тих, хто виходив. Глядачам вартість квитка ніхто не компенсував.

Дожилися!
«Збережи свою частину історії!» – під таким гаслом у Чернівцях зібралася група волонтерів з Італії, Швейцарії, Польщі, Німеччини, Швеції, Франції, Австралії та США, щоби від 7 до 21 серпня 2008 року працювати на єврейському кладовищі на вул. Зеленій.
Міжнародна група з 18 волонтерів працює на цвинтарі, очищаючи могили та доріжки від парості. Це гарна нагода ознайомитися з історією міста, його культурою, місцем єврейської громади в історії та розвитку міста та важливістю збереження культурних пам’яток різних народів для підтримання міжетнічної гармонії, розуміння та поваги до минулого задля майбутнього, попередження проявів расизму та ксенофобії, – говорять організатори та учасники проекту, приуроченого до 600-річчя Чернівців.

 Буковина криміналізується
Від початку року в області  зареєстровано 3354 злочини, – повідомив на прес-конференції начальник УМВС в Чернівецькій області Георгій ПРОСКУРНЯК, – це на 5,3% більше, ніж за 7 місяців 2007 року.
Зокрема, задокументовано утричі більше фактів торгівлі людьми і підробки документів. Буковинці стали частіше «балуватися» наркотиками і зброєю. Натомість кількість ДТП зменшилася на 101 випадок, загинуло 45 осіб проти 74 торік. На дорогах аж на 1124 особи побільшало п’яних.
Викрито 586 економічних злочинів, з яких 260 належать до категорії тяжких і особливо тяжких. Збитки від 58 злочинів склали понад 100 тис. грн кожний, а від 6 – понад мільйон кожний. Зареєстровано 53 випадки хабарництва. Найкорумпованішими галузями в області виявилися бюджетна та фінансово-кредитна, де викрито 113 та 112 злочинів відповідно.
Викрито 6 випадків незаконного користування надрами. Вони завдали державі 164 тис. грн збитків. Зокрема, керівник одного з комунальних підприємств ЖКГ незаконно видобув і реалізував 174 тис. кубометрів води.
В лісовому господарстві викрито 30 злочинів, з яких 12 – хабарництво. Задокументовао діяльність злочинної групи, яка перевозила деревину з України до Молдови за підробленими документами. Злочинцям удалося «наварити» понад півмільйона гривень.
Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *