До масової імунізації будьте напоготові!

Завжди готові! – скажуть наші медики і не покривлять душею. Бо 5-и млн. доларів, виділених міжнародною спільнотою на боротьбу з краснухою і корем, Україні більш ніж достатньо. Шкода лише, що ці хвороби вже зібрали свій смертельний урожай: пік їхнього спалаху припадав на 2006-2007 роки. Нагадаю, що кілька років тому матеріалу для щеплення проти кору і краснухи в області не вистачало.
Торік на Буковині від цих інфекцій загинула одна дівчинка з Вижницького району. В Україні ж загалом трагічних випадків було значно більше. Втім, потерпала від епідемії краснухи і кору не лише наша держава, а й усі країни СНД та навіть Центральної Европи. Тільки нещодавно завершилася масова імунізація проти цих недуг у Швейцарії.
Та, як стало відомо, цього тижня в Краматорську Донецької області від щеплення помер одинадцятикласник. Чи убезпечені від такого наші краяни? – поцікавилася у -– Принаймні, в нас немає такої серії вакцини та розчинників, від яких загинув юнак. Та й, зрештою, їх взагалі заборонили використовувати.
На Буковині будуть щеплені 133 тисячі молодих людей віком від 16 до 26 років, але тільки за їхньою згодою. За тих, кому немає 18 років, вирішуватимуть батьки.
Матеріал для щеплень маємо із запасом – 150 тисяч доз. Усі вони зберігаються у температурних шафках. До речі, шприци для ін’єкцій самоблоковані, тож повторно їх ніхто не зможе використати.
Масова імунізація населення розпочнеться 26 травня. Медики готові до неї стовідсотково.
 Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *