Чернівецьких школярів поїтимуть пивом

Щоправда, безалкогольним і корисним

П’ять мільйонів доларів до кінця року інвестують чернівецькі приватні підприємці для будівництва першої лінії пивного цеху. Проте готуватимуть тут не звичайне пиво, а спеціальний пивний коктейль за новітніми японськими технологіями, корисний та безалкогольний.

– Вже завершуємо розробку проектно-кошторисної документації, гадаю, вже у вересні завеземо і змонтуємо німецьке устаткування для виробництва пивних коктейлів, потужністю 4 000 пляшок на годину, – каже генеральний директор підприємства Святослав КУЗЬ. – Таке обладнання – унікальне не лише в Україні, а й в усій Європі, адже донині такі пивні напої виготовлялися лише в Японії.

За словами пана Святослава, японським вченим-біохімікам вдалося створити напій, кольором, смаком і навіть запахом схожий на пиво, проте набагато корисніший, без зайвих калорій і залишкового алкоголю.

– Тобто, на відміну від звичайного безалкогольного пива, в якому все ж таки міститься піввідсотка алкоголю, в нашому його не буде зовсім. Там є певна рецептура, замість традиційного бродіння готується спеціальний коктейль з амінокислот, ароматизаторів, вітаміну С, регуляторів кислотності та деяких інших хімічних речовин. Напій бадьорить і тонізує, він не містить зайвих калорій, тому його сміливо можна вживати тим, хто намагається схуднути…

Чернівчани про «пивну новинку» ще не знають, проте сподіваються, що вона замінить школярам та студентам інші напої, зокрема алкогольні.

– Я на Театральній площі собаку щоранку вигулюю, то бачу, з чим школярі зранку на уроки бігають, – розповідає пенсіонерка Галина. – Взимку ще так собі… А от минулої осені кожен другий з металевою баночкою (слабоалкогольні енергетичні напої – ред.) зранку на уроки йшов! Добре, що міліціонери їх ввечері звідсіля ганяють… А вранці за ними хто стежитиме?!

Беручи до уваги, що українські тінейджери п’ють найбільше, випуск новітнього школярського «пива» може вирішити цю проблему.

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *