Чернівецька обласна рада: рішення 26 сесії

На 26-й сесії обласної ради, яка відбулася 15 січня під головуванням керівника обласної представницької влади Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО, депутати крайового парламенту обговорили та прийняли з відповідними змінами та доповненнями Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2009 рік, обласний бюджет на 2009 рік, внесли зміни до Комплексної програми розвитку інформаційної та видавничої галузей Чернівецької області на 2005-2010 роки, до Комплексної Програми розбудови обласної державної телевізійної мережі та мережі радіостанції „Буковина” в Чернівецькій області на 2004-2008 роки з продовженням Програми на 2009-2012 роки.

Народні обранці обговорили та прийняли Регіональну програму розвитку малого підприємництва у Чернівецькій області на 2009-2010 роки. Разом з тим, Регіональну програму розвитку дорадчої служби та дорадчої діяльності у Чернівецькій області на 2009 рік було вирішено ухвалити без фінансування за рахунок бюджетних коштів до з’ясування її ефективності за підсумками першого півріччя 2009 року.

Сесія обласної ради затвердила також порядок передачі нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в оренду у 2009 році. Особливо гострою була дискусія щодо стану забезпечення споживачів області природним газом, електроенергією та житлово-комунальними послугами.

Керівники регіональних газо- та енергопостачальних компаній вислухали чимало критичних зауважень щодо організації роботи ввірених їм підприємств і організацій та якості наданих ними послуг споживачам. Зокрема, голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ наголосив на необхідності посилення персональної відповідальності газо-енергопостачальних підприємств за безперебійне та безаварійне постачання споживачам області якісних енергоносіїв.

Протокольним рішення сесії державному підприємству «Буковинастандартметрологія» запропоновано вжити заходів щодо встановлення відповідності державним стандартам послуг, які надаються споживачам області газо-енергопостачальними організаціями.

26-та сесія крайового парламенту розглянула низку депутатських запитів та звернень, ухвалила інші важливі рішення з нагальних питань забезпечення життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області.

Прес-служба Чернівецької обласної ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *