Чернівецькі ЗМІ – відтепер на карті протидії туберкульозу в Україні

У столиці підбивали підсумки Національного конкурсу для журналістів та ЗМІ «Зупинимо туберкульоз в Україні» на найкращий матеріал та найбільш вичерпне висвітлення теми протидії туберкульозу. З понад 80-ти журналістів організаторами – МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» та Благодійним Фондом «Розвиток України» – були відзначені і матеріали буковинських журналістів.

тб

Конкурс проводився уже вчетверте. А епідемію туберкульозу в Україні оголошено з 1995 року, і досі її не вдається подолати.

Щогодини реєструють 4 нові випадки захворювання.

Причиною епідемії є не стільки сама хвороба, скільки недостатня обізнаність про неї серед широких верств населення, адже пересічні громадяни впевнені, що їх ця проблема не стосується. Тому вкрай важливим є інформування людей, зокрема через засоби масової інформації та журналістів.

За участі почесних гостей та членів журі Конкурсу, до якого увійшли Перший секретар Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт, директор зі стратегій компанії соціальних комунікацій «PR-Дім» Дмитро Крикун, під час урочистої церемонії цінними призами було нагороджено по 3 переможці у кожній з чотирьох номінацій Конкурсу – телебачення, радіомовлення, друковані видання, Інтернет-видання. Крім того, організатори  відзначили й учасників, кожний з яких отримав диплом та символічну флешку-браслет з телефоном гарячої лінії з питань туберкульозу.

Журналісти-учасники конкурсу на знак відданості справі написали назви ЗМІ, які вони представляють, на великій карті нашої держави під назвою «Зупинимо туберкульоз в Україні». Цим вони задекларували свою готовність й надалі висвітлювати проблему туберкульозу та інформувати населення про цю небезпечну хворобу. Наприкінці заходу підписану журналістами карту передали представникам Міністерства охорони здоров’я України, щоби посадовці пам’ятали, що мають надійну інформаційну підтримку в регіонах.

На карті позначені й буковинські ЗМІ – Чернівецька ОДТРК (ІІІ місце у номінації «Радіомовлення» посіла  творча група під керівництвом Наталії Бурли з програмою  «Карусель», а ІІ місце у номінації «Телебачення»творча група під керівництвом Оксани Шегди з програмою «Будьте здорові: Туберкульоз») та газета «Версії» (відзнаку за участь у конкурсі отримала журналістка видання Маріанна Антонюк).

Вл.інф., фото Романа ПАЗЮКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *