Буковинці несли хрест на Голгофу

Четвертої неділі Великого посту на вулиці Чернівців вийшли сотні родин – нести хрест на Голгофу. Екуменічна хода Чернівцями, в якій беруть участь віряни Католицької Церкви обидвох обрядів, стала вже доброю християнською традицією серед християн Буковини. Разом з духовенством УГКЦ та РКЦ молився вірменський священик отець Нерсес, а всього в ході взяли участь понад 4 тисячі краян.

3_gallery1 1_gallery1 2_gallery1

З благословення Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Владики Миколая (Сімкайла), Хресну дорогу очолив Вікарій Буковинський отець Валерій Сиротюк. На хресну дорогу до Чернівців прибули всечесніші отці Буковинського вікаріату.

Цього року тексти розважень Хресної дороги читали братство та сестринство Собору Успення Пресвятої Богородиці. Одну стацію Хресної ходи розважав шестирічний учень недільної школи Тарас, після його читання до хреста збіглася юрба дітей, малі діти несли хрест за Ісусом, зворушливий щем витав у повітрі вечірнього міста. Майже три години Чернівці нагадували святий Єрусалим.

Майже три години Буковинці жили життям біблійного народу часів Христа. «Хресна дорога» пролягла від католицького костелу Воздвиження Чесного Хреста до церкви Успіння Пресвятої Богородиці – через площі Філармонії та Центральну, вулицями Бетховена, Худякова, О. Кобилянської, Челюскінців, Українською та Ломоносова.

Було 14 стацій, які, згідно з Біблією, символізували зупинки Ісуса Христа на його шляху на Голгофу. Останні хвилини духовного дійства – поцілунок древа, на якому вмирав Син Божий, проходили в Співкатедральному Соборі Успення Пресвятої Богородиці. Богослужіння велося українською, польською, вірменською та російською мовами.

Фото з сайту Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *