Атомна електростанція на Дністрі – реалії, що чекають на буковинців

Одну із 8-ми запланованих урядом до спорудження АЕС зведуть біля Дністровської ГАЕС (гідроакумулюючої електростанції). Будівництво розпочнуть без екологічної експеризи та обговорення громадськості, бо ці два інститути були практично знищені законом «Про регулювання містобудівної діяльності», прийнятого у лютому минулого року.

Про такі глобальні плани нашого уряду, що здатні відібрати мову з переляку в персічного буковинця, повідомив Іван Заєць, заступник голови комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, який виступив на запрошення професора-еколога Юрія Масікевича перед студентами чернівецького факультету «Харківська політехніка» з лекцією «Криза і модернізація України». Разом із ним до Чернівців приїхав і Ярослав Мовчан, голова Національного екоцентру України, лауреат Державної премії з лекцією «Довкілля в контексті екобезпеки та стратегій розвитку».

Під час зустрічі нардепа з першим заступником голови ОДА Г. Галицем йшлося про міні ГЕС у Карпатах. Обидві сторони висловилися щодо їхнього спорудження негативно.

Подробиці ж про будівництво АЕС на Буковині читайте у наступному числі «Версій».

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *