Чернівці стали побратимом Дюссельдорфа, замість Москви

Ніка – Перемога, фрагмент панно Й. Ланга. Чернівецький художній музей.

 

ֿПро це повідомила «Welt»: після нападу Росії на Україну Дюссельдорф припинив своє побратимство з Москвою, оскільки хотів проявити солідарність з українським населенням після «безпрецедентного акту агресії».

На знак солідарності з українським народом вчора, у четвер 10 березня, міська рада одноголосно схвалила відповідну пропозицію мера Стефана Келлера (ХДС).
У проекті резолюції сказано: «Нинішня війна з повною силою вдаряє по містах України, включно з Чернівцями, де спостерігається високий приплив біженців з інших куточків країни. Місто Дюссельдорф заявляє про свою солідарність з Чернівцями та пропонує їм допомогу у вигляді організації необхідних допоміжних матеріалів та прийому біженців з Чернівців».
Як повідомили ЗМІ місті, раніше міський голова 260-тисячних Чернівців Роман Клічук у відеоролику повідомив про «війну без правил» у своїй країні, а також про «свободу у всій Європі». Він подякував за підтримку. За словами Клічука, офіційна співпраця дасть надію на гарне майбутнє та швидку відбудову країни.
До слова, єврейська громада Дюссельдорфа підтримує тісні зв’язки з містом, оскільки багато членів громади або їхні родини походять саме з Чернівців.
А ще мер Дюссельдорфа Стефан Келлер неспроста прийняв рішення про побратимство з Чернівцями. Фасад найошатнішої будівлі обласного центру Буковини Чернівецького художнього музею прикрашає композиція-майоліка художника Йозефа Ланга (1873-1936). Вітражі в інтер’єрі будівлі також належать австрійському митцю, а він народився в Дюссельдорфі. Там пройшли його дитинство і юність.

Джерело: https://www.welt.de/regionales/nrw/article237459781/Duesseldorf-beschliesst-Staedtepartnerschaft-mit-ukrainischem-Czernowitz.html

P.S. Зверніть увагу на синьо-жовте полотно під фігуркою Богині Перемоги. Треба ж жити поруч і не помічати!

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *