44-річний чоловік обморозив руки

Черговий випадок обмороження зареєстровано на Буковині. Вчора вдень до Кіцманської центральної районної лікарні поступив 44-річний чоловік з обмороженими пальцями на обох руках. Потерпілого направили до хірургічного відділення. Сьогодні лікарі оцінюють його стан як стабільний.

Зауважимо, що тільки за останній тиждень це вже третій випадок обмороження в Чернівецькій області, один з яких був фатальним для молодого чоловіка.

ГУ МНС України в Чернівецькій області звертається до всіх громадян із проханням бути обачними навіть під час незначних похолодань. Щоб захистити шкіру відкритих ділянок тіла від морозу, перед виходом на вулицю змащуйте їх жирним кремом, а губи намастіть гігієнічною помадою. Перед виходом на вулицю намагайтеся не пити трав’яних настоїв: деякі трави мають потогінну дію, тому на холоді ви швидко спітнієте та змерзнете.

Якщо ви відчуваєте, що замерзаєте, намагайтеся зайти у приміщення. В разі, коли такої змоги немає, постійно рухайтеся, пильнуйте, щоб не промокло взуття. Час від часу розтирайте ноги знизу вгору, робіть рухи вверх-вниз руками. В жодному разі не вживайте на морозі алкоголь та не паліть: і алкоголь, і нікотин звужують судини, через що уповільнюється потрапляння крові до ніг, рук та обличчя.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *