Зустрічі в «Агні»: культура, наука, духовність

У культурно-просвітницькому центрі «Агні» відкрито експозицію скульптора Олексія ЛЕОНОВА, на творчість і духовне становлення якого мали неабиякий вплив ідеї «Живої етики».

Принципом «Світ через культуру» керується просвітницький центр «Агні», який уже протягом 20 років пропагує на Буковині духовний спадок родини Рерихів. У 1993-му, 2000-му, 2002-му та 2004-му роках за ініціативи центру в Чернівцях було організовано виставки картин Миколи Реріха з серії «Гімалаї» та творів Святослава Реріха з фондів Міжнародного Центру Рерихів (м. Москва).

Стараннями активістів центру створено також музей та бібліотеку, де відвідувачі можуть знайомитися з культурою та традиціями сходу, творчим та науковим доробком родини Рерихів, новинками науки і мистецтва. Зокрема, буковинці мали змогу побачити експозиції «Жива етика», «Космічна безкінечність», «Пакт Реріха», «Культура сходу» та інші.

Зараз на базі центру відкрито експозицію робіт скульптора, члена спілки художників України Олексія Леонова, куди запрошуються всі охочі. На творчість та духовне становлення цього талановитого художника неабиякий вплив мали реріхівські ідеї «Живої етики».
А у квітні до центру, на базі якого від 2006 року діє обласний центр гуманної педагогіки, прибуде засновник цього руху Шалва Амонішвілі. Його ідеї підтримують близько 30 буковинських педагогів-новаторів Видатний педагог сучасності зустрінеться з чернівецькими вчителями і проведе для них майстер-клас.

Несправедливо буде не згадати ще один важливий напрямок роботи центру «Агні» – притулок «Каруна», який опікується свійськими та дикими тваринами. Зараз зусиллями активістів там утримується біля 70 тварин.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *