Центральною алеєю парку дефілювали малюки на кораблях та у гелікоптерах

У невеличкий гвинтокрил, лісову галявину, гніздечко для янголятка та хатинку мишеняти, і навіть у справжнісіньку каравелу з вітрилами перетворили свої дитячі візочки батьки, які взяли участь у «Параді дитячих колясок» Мамочки UA» до Дня захисту дитини.

Сім’я Галущаків – Людмила та Віталій, – зі своєю донечкою Іринкою вже третій рік поспіль проходять центральною алеєю парку парадною колоною.

– Щороку у нас нова ідея: то велика собачка, яка тримала маленьку лялечку-цуценятко, то гніздечко з пташенятком. А цього року доця почала так «літати», що ми виріши перевтілити її у льотчика. Вертоліт ночами конструювали, коли Іринка спала: чоловік каркас складав, а я його тканиною обтягувала. Нам дуже подобається це свято, воно емоційне, тому і приходимо сюди.

До речі, парад лише демонструванням дитячих візочків та велосипедиків не обмежився, він перетворився на справжню костюмовану процесію, адже у казкових героїв перевтілювалися не лише діти, а й їхні батьки.

– Наш будиночок мишеняти будували з картону цілий тиждень, а костюми взагалі шили ще за місяць до параду, – Аня Шерневська демонструє своє казкове вбрання та візочок-будиночок, з якого зацікавлено визирає її синочок Ваня.

– У попередніх двох парадах ми теж брали участь, тому і цього року пропустити його не могли. З нетерпінням чекали, Ваня все повторював: «Парад колясок», «парад колясок»… Я дуже люблю щось вигадувати, потім втілювати ідею в життя. Певно, це така розвага для мене, але найбільше – для дитини. Торік перетворили візочок у вулик, ми були бджілками… Але вже наступного року дитина почне ходити у садочок, тож я навіть не знаю, чи захоче Ваня кататися на візочку, – посміхається пані Аня.

Свято, яке організували ГО «Громадський актив міста» спільно з ПП «Промо-студія», не обійшлося без цікавих вікторин та ігор, сімейних фотосесій, урочистих вручень різноманітних номінацій, а також подарунків від організаторів та спонсорів… Зокрема, кожен екіпаж дитячого візочка чи велосипедика отримав у подарунок іграшку від дизайнера Романа Хащука. Але найголовніше для кожного учасника параду і просто випадкового перехожого – це, звісно, море позитивних емоцій та щирі дитячі усмішки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Центральною алеєю парку дефілювали малюки на кораблях та у гелікоптерах”