Про амури від Андрія Любки

«Карантинний» роман про амурні пригоди письменників вийде у вересні в «MERIDIAN CZERNOWITZ»

Спеціально до ХІ Міжнародного поетичного фестивалю в однойменному видавництві вийде друком нова книжка письменника і перекладача Андрія Любки. У ній йдеться про молодого українського поета, який прокидається з «бодуна», і його осяює геніальна ідея: треба одружитися, щоб упорядкувати своє життя і завдяки цьому написати Великий Український Роман! Але одружитися з ким? Яку з минулих любовних пригод узяти з собою у світле літературно-сімейне майбуття? Знайти відповідь на це запитання герою допоможуть вірний друг і знаний рибак Паша, а також поліція і група кровожерних гуцулів. Фройд задоволено потирав би руки, дізнавшись, що в українській літературі нарешті з’явився перший роман про трембіту. Так, поки що малий, але ж розмір – це не головне, правда?

«Історії, на яких базується сюжет роману, переважно правдиві, – говорить Андрій Любка, – але не автобіграфічні: це ситуації, що траплялися з моїми друзями-письменниками, їхні амурні пригоди й любовні інтриги; вони розповідали мені їх за чаркою, а я все запам’ятовував, а тепер записав у романі про молодого поета, завбачливо змінивши реальні імена й локації. Мушу додати, що це абсолютно «карантинний» роман я написав його за три весняні місяці, скориставшись тим, що весь світ став на паузу. Річ у тому, що було так нудно і трохи страшно, що мені захотілося чогось веселого й жвавого і для себе, і для своїх читачів».

Презентація книжки відбудеться під час ХІ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ (4-6 вересня, м. Чернівці) за участі автора. Модератор – Олександр Бойченко.

Лілія ШУТЯК, прессекретарка фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *