Чернівецькі школярі вирушили на пошуки екомонстриків

 

Нинішнього вівторка у Чернівецькій гімназії №5 презентували незвичайну книжку. «У пошуках екомонстриків». Це збірка з понад двох десятків екологічних казок, які вчать дітей берегти довкілля, сортувати сміття, прибирати за собою на природі тощо. Ініціаторка проекту – постійна авторка «Версій», можна сказати, лицар екології, кандидат хімічних наук Алла Чобан. Реалізували його за підтримки Благодійного Фонду «Кращим бути». І найбільша родзинка презентованої книжки те, що пані Алла виступила у збірці на рівних із юними авторами.

Загалом до проекту долучилися 50 учнів. Деякі ілюстрації підготували учні художньої школи.

«Ідея створити екоказки у мене була давно. Коли я дізналася про БФ «Кращим бути», подумала, що можна було б надрукувати такі казки за підтримки благодійників. Та найбільш трепетною для мене стала співпраця з дітьми. Спочатку я їм розповіла свою казку, далі вони, з допомогою батьків почали створювати власні тексти, доповнювали їх цікавими ілюстраціями. У цих казках дуже яскраві герої, дуже добрі погляди. Приємно, що дітям болить доля якоїсь пташечки, їжачка чи сови…», – розповіла «Версіям» Алла Чобан.

Учні 2 класу гімназії №5 ілюстрували книжку театралізованим виступом: вони зіграли уривок з казки. Автор, Їжачок, Сова та інші персонажі казки ненав’язливо показали юним глядачам, чому та як треба берегти природу.

Ось так гімназія №5 разом з учителями й ентузіасткою Аллою Чобан організувалася в осередок екологічної просвіти та виховання. Саме тут збирають використані батарейки, щоби вони не розкладалися в довкіллі. А ще проведуть експериментальний День без поліетилену.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *