Чернівчан закликали придумати назву фестивалю органної музики

На відпускному затишші серпня, коли не працюють ні театр, ні філармонія, Міжнародний фестиваль органної музики у Чернівцях вдало заповнює культурний вакуум. Ідея заходу, за словами члена оргкомітету фестивалю Олександра Доміно, виникла спонтанно під час минулорічної підготовки до 25- річчя Органного залу. І тепер чернівчани та гості міста з нетерпінням і задоволенням чекають на кожний фестивальний концерт. Тим паче, що репертуар органістів надзвичайно різний та цікавий, на будь-які смаки – від народної музики різних країн світу до класики та сучасних шлягерів.

Стартував фест 1 серпня, а завершальний його концерт відбудеться на День Незалежності 24 серпня: виступатимуть чернівецька органістка Світлана Бардаус разом із камерним хором та солісткою Оленою Урсуляк. У програмі звучатиме українська музика –  як старовинна, народна, так і класична.

Прикметно, що кожний концерт має свої особливості. Так, француз П’єр Зеворт після виступу відповідав на запитання глядачів та виконав на біс кілька класичних творів, бо до того грав лише французьку музику. Організатори ж фестивалю приготували йому сюрприз –  торт на честь дня народження, який припадає на 8 серпня, та фотографії з минулорічних відвідин Чернівців на пам’ять. Адже торік музикант виступав саме на свій день народження.

Одне слово, чернівчани, не гайте часу та відвідуйте зал короля музики органу: задоволення гарантоване!

І, насамкінець – ложка дьогтю в бочці з медом. Буквально цими днями до керівництва філармонії підійшли чиновники з мерії та, настрашивши штрафами,  змусили зняти банер, що рекламує фестиваль, з огорожі Органного залу. 

Тим часом банер про проведення Днів єврейської культури спокійно розташувався на одному з будинків Центральної площі.     

Вл. інф.       

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *