«Буковинський листопад» осипле місто мелодіями

Золота буковинська осінь завжди є особливою тим, що театральні та концертні заклади нашого міста вже традиційно зустрічають найкращих і найталановитіших  митців України й зарубіжжя.

Вже понад 10 років Чернівецька обласна філармонія ім. Д. Гнатюка відкриває свою сцену перед музикантами, які вважають за честь взяти участь у Регіональному фестивалі класичної музики «Буковинський листопад». Ось і нинішнього року на нас очікують приємні зустрічі як  з улюбленими виконавцями, так і з тими, що приїдуть до Чернівців вперше.

Першого ж фестивального дня ми зустрінемося із легендою українського музичного мистецтва, славетною композиторкою Лесею Дичко.

І як завжди чекаємо на виступ Академічного камерного оркестру «Капріччіо». У його виконанні прозвучить концерт для скрипки, фортепіано і струнного оркестру Фелікса Мендельсона із солістами – народним артистом України Павлом Чеботовим та його талановитлю донькою, піаністкою з Одеської філармонії Оленою Чеботовою.

Легендарний квартет гітаристів «Київ» Національної філармонії України, який приїде на наш фестиваль уперше, теж готує буковинцям свій музичний сюрприз.

Приємно здивують нас і концерти в залі органної та камерної музики. Найкращі твори В.А,Моцарта, Г.Ф. Генделя, Дж. Верді, А. Вівальді та Й. Райнберга прозвучать у виконанні вже улюбленої нами органістки Олени Удрас (Одеса) та піаністки Людмили Марцевич (Київ). А чернівецька органістка Світлана Бардаус , як завжди подивує всіх своєю новою концертною програмою, в яку увійшли маловідомі твори А.Солера, А. Марчелло, Й.Пахельбеля, Й.С.Баха, А. Шнітке, К. Дженікса, А. Кневела та  А. Пяцоли.

Фінальним акордом фестивалю стане симфонічний вечір, де ми вперше почуємо увертюру «Фанфари Ізраїлю» Пауля Бен–Хаїма, концерт для гітари з оркестром Анни Сегал та її концертне танго для гітари з оркестром у виконанні німецького гітариста Вольфанга  Вайгеля .

Сподіваюся, що і симфонія № 7 Л. ван Бетховена, якою буде в цей же вечір диригувати ексцентричний та самобутній, піднесений та емоційний  Марк Волох, стане не тільки апофеозною фінальною крапкою у фестивалі, а і великим початком наступного, ювілейного року «Буковинський листопад 2020».

Тож, до цікавих зустрічей, шановні прихильники класичної музики!

 Неля МАРКОВСЬКА, лекторка-музикознавиця  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *