Біг – це наркотик. Втягнешся – неможливо відмовитися

За плечима Дениса ГОРБАТЮКА 43 роки в журналістиці, 35 з яких – головний редактор Всесвітньої служби радіо України. Крім того, він запеклий прихильник здорового способу життя. У свої 80 Денис Флорович лікарів не визнає… Сьогодні в нього ювілей.

Друге серце людини

– Яке значення у Вашому житті відіграють заняття спортом?

– Надзвичайне! Вже доведено, що біг – це друге серце людини. Покращує кровообіг, обмін речовин в організмі, всі органи працюють набагато краще.
Поштовхом до занять спортом стала хвороба серця. Я пережив серцевий напад, ішемічний криз, аритмію. Тож після цього, починаючи від1962 року, бігаю регулярно. Спочатку було важко, але коли втягнувся, це стало як наркотик. Не можу без нього. Наразі вранці бігаю по 10 км і роблю комплекс вправ: присідання, підтягування на турнику, вправи для поясу, рук та ніг.

– Щоби завжди бути в тонусі, треба…

– Треба постійно задіювати м’язи, яких у людини близько 660. І пам’ятати, що велике значення відіграє кисень. Коли він потрапляє в організм у потрібній кількості, – поновлюються усі пошкоджені тканини в організмі.
Чистий язик і лимон

– Маєте секрети молодості?

– Щоби бути здоровим, користуюсь деякими рецептами. Кожного дня з’їдаю лимон з медом і запиваю мінеральною водою.

Якось, в Угорщині, ще 1969 року, один дідусь-пасічник порадив: яблучний оцет, ложку меду і мінеральну воду. Я розводжу 2-літрову банку і за день її випиваю.

Взагалі рідини потрібно випивати не менше 1,5-2 літрів за день, вона очищує організм від шлаків.

Іще треба двічі на день чистити язика. І бажано – срібною ложкою. Срібло добре дезінфікує.

Зранку обливаюся холодною водою чи обтираюся вологим рушником.

Довідка «Версій»
Денис Флорович Горбатюк народився 20 лютого 1929 року у с. Зелений Гай Новоселицького району. Навчався в Чернівецькому педагогічному училищі, Кишинівському університеті та на відділенні журналістики Вищої партійної школи в Москві. Володіє румунською, німецькою, італійською та польською мовами.
1965 року проклав Софії Ротару першу сходинку до слави, зробивши перше інтерв’ю з нею.
Готував передачі за кордон англійською, німецькою, українською та румунською мовами.
Шість разів брав участь у щорічних міжнародних семінарах журналістів США, Англії, Німеччини, Китаю, Турції, Ізраїлю тощо.
Пише українською та румунською мовами, є автором численних нарисів, статей, репортажів, опублікованих у часописах України і Молдови, видав книги «Люди землі Буковинської», «Творці добробуту», «За щастя народів», нариси про Дмитра Гнатюка, Софію Ротару, Івана Холоменюка тощо.
Газета «Версії» приєднується до вітань!
Любов ПЛАХІНА, «Версії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *