Злочини та події в Україні за 9 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4255 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 741 (40,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 40 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 315 грамів вибухівки та 556 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 61 особу. У них вилучено 19,5 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 108 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 42 особи.

Упродовж минулої доби порушено 127 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 48 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ятеро осіб загинули та 80 – травмовані.

У місті Дніпропетровську у грудні минулого року на вулиці було знайдено в непритомному стані 24-річну місцеву жительку, студентку одного з вищих навчальних закладів, яка невдовзі в лікарні померла. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок травми голови. За даним фактом слідчим відділенням Індустріального райвідділу Дніпропетровського міськуправління внутрішніх справ було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано за підозрою у скоєнні цього злочину двох місцевих жителів віком 20 та 25 років, робітників АТП, які вночі 18 грудня на вулиці заподіяли потерпілій смертельні тілесні ушкодження й забрали в неї мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Донецьку у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 29-річну безробітну жінку, яка невдовзі померла в лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 41-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 7 січня в згаданій квартирі вбив господарку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Кіровограді на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 47-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 31-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 6 січня на вулиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Котовську Одеської області минулої ночі до приміщення залу ігрових автоматів увірвався невідомий в масці й під загрозою гранати відібрав у оператора зазначеного залу 403 грн. виручки й почав тікати. Два відвідувачі вказаного залу – 22-річні місцеві жителі, наздогнали нападника на вулиці. Між ними виникла бійка, під час якої згадана граната вибухнула. У результаті вибуху нападник загинув. Вживаються заходи щодо встановлення його особи. З місця події вилучено викрадені гроші та запобіжну чеку від вказаної гранати.

У Луганської області працівниками міліції на пункті пропуску через Державний кордон України затримано 27-річного місцевого жителя, який намагався вивезти до Російської Федерації двох жительок області віком 16 та 22 роки з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації.

У Теребовлянському районі Тернопільської області за місцем проживання 39-річного безробітного міліцією вилучено 315 грамів вибухівки.

У Святошинському районі міста Києва на вулиці міліцією затримано двох місцевих жителів віком 29 та 27 років, у яких вилучено відповідно 6 та 1 грамів героїну.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб селищної ради, які підробили технічну документацію із землеустрою на землі товариства з обмеженою відповідальністю та незаконно видали приватним особам 15 державних актів на право власності на земельні ділянки загальною площею 1 гектар. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаному товариству завдано збитки на суму понад 880 тис. гривень. Сімферопольською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення).

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з райдержадміністрацій, які в минулому році, у порушення вимог Лісового кодексу України, сприяли незаконній вирубці деревини різних порід на землях резерву вказаного району. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 700 тис. гривень. Сумською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб управління праці та соціального захисту населення однієї з райдержадміністрацій, які впродовж 2007-2008 років підробили ряд документів на підставних осіб, унаслідок чого привласнили бюджетні кошти на загальну суму понад 118 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *