Злочини та події в Україні за 11 січня

на 12.01.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2507 заяв про злочини. Вжитими заходами 913 (36,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 17 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці та 395 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб. У них вилучено 6,7 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 155 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 387 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 125 – у сфері службової діяльності, у тому числі 35 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 8 осіб загинули та 59 – травмовані.

У місті Дніпропетровську на вулиці було знайдено в непритомному стані з вогнепальним пораненням стегна 40-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 26-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 10 січня на вулиці зазначеного міста пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці, яка належить іншому жителю обласного центру, без постійного місця роботи, заподіяв смертельне дробове поранення під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У Васильківському районі Дніпропетровської області 30-річний безробітний житель району унаслідок необережного поводження зі зброєю, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв смертельне поранення 27-річному жителю обласного центру, оператору АЗС. Зброю вилучено.

У Куйбишевському районі Запорізької області у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 70-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 20-річного односельця потерпілої, який увечері 6 січня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої й задушив господарку.

У місті Макіївці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 24-річного громадянина Російської Федерації та 24-річного місцевого жителя, студента, які ввечері 3 січня на вулиці відібрали мобільний телефон та 1,3 тис. грн. у 60-річного пенсіонера.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 18-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він за п’ять годин до цього на вулиці відібрав мобільний телефон у 43-річної місцевої жительки. Викрадене вилучено.

На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову фермерського господарства. Він у минулому році включив до складу членів вказаного господарства трьох сторонніх осіб, яким незаконно були видані державні акти на право власності на земельні ділянки (паї). Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 150 тис. гривень. Знам’янською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови однієї з селищних рад, який вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозволу на встановлення десяти рекламних щитів в згаданому селищі. Підозрюваного затримано. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника автозаправної станції одного з ТОВ, який минулого року, у порушення вимог “Регламенту обслуговування клієнтів за відомостями на АЗС”, без проведення обов’язкової попередньої оплати, самовільно здійснив відпуск паливно-мастильних матеріалів приватному підприємцю. Унаслідок протиправних дій правопорушника вказаному товариству завдано збитки на суму понад 118 тис. гривень. Прокуратурою Кам’янського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *