Злочини та події в Україні 21 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 400 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 973 ( 44,8 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 45 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 36 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, три обрізи мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 660 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб. У них вилучено 58,8 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 425 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулої доби порушено 186 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 73 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 69 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 74 – травмовані.

У Київській області 19 січня в лісосмузі було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 28-річного жителя Житомирської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 27-ми та 22-річних жителів Житомирської області, обидва без постійного місця роботи, останній раніше судимий. Вони ввечері 18 січня на автодорозі в автомашині потерпілого вбили останнього, труп викинули в лісосмузі й на вказаній автомашині втекли. Транспортний засіб знайдено.

У місті Харкові працівниками міліції затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Він 18 грудня минулого року на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв тілесні ушкодження 37-річному місцевому жителю, який 28 грудня помер у своїй квартирі .

В Запорізькій області у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 85-річну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який з метою крадіжки проник до будинку потерпілої, але «на гарячому» був помічений господаркою. Він завдав їй смертельні тілесні ушкодження й викрав 17 гривень.

У Дніпропетровській області 17 січня до приміщення залу ігрових автоматів товариства з обмеженою відповідальністю зайшов невідомий у масці, який погрожуючи пістолетом, відібрав у працівників закладу 11 тис. грн. виручки й втік. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів, працівниками міліції затримано 26-літнього місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого.

У місті Сімферополі працівниками міліції затримано 17-літнього молодика без постійного місця роботи та 18-річного громадянина Російської Федерації, які 4 січня в будинку за місцем тимчасового проживання іноземця зґвалтували 32-річну місцеву жительку.

У місті Одесі працівниками міліції затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи та 27-річного громадянина Грузії. Вони 21 січня на вулиці викрали в 38-річної місцевої жительки, без постійного місця роботи, мобільний телефон. Викрадене вилучено.

В Донецькій області 21 січня повідомлялася неправдива інформація щодо закладення вибухівки в приміщенні загальноосвітньої школи. Вжитими заходами працівниками міліції встановлено, що це безпідставне повідомлення з хуліганських спонукань зробив 19-річний місцевий житель, без постійного місця роботи. Правопорушника затримано.

У місті Кіровоград працівниками міліції затримано 41-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено пістолет Макарова.

У Чернівецькій області працівниками міліції затримано 57-річного робітника товариства з обмеженою відповідальністю, за місцем проживання якого вилучено малокаліберну гвинтівку іноземного виробництва з оптичним прицілом та три набої до неї.

У Київській області працівниками міліції затримано 27-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 3 грами героїну.

У місті Донецьк працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які під час постачання металобрухту закритому акціонерному товариству, завищили його вагу й незаконно заволоділи грошовими коштами останнього на суму 124 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст.190 КК України (шахрайство).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця музею, який отримав 1,4 тис. доларів США хабара від продюсера телеканалу за надання в оренду останньому експонатів та одного з приміщень музею. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу однієї райдержадміністрації, яка отримала 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за не складання акту перевірки про виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради, який вимагав 8,5 млн. грн. від приватного підприємця за сприяння в наданні йому в приватну власність земельної ділянки (площа 3 га). Правопорушника затримано «на гарячому» при отриманні частини хабара в сумі одного мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу.

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб школи-інтернату й комерційного холдингового центру. Встановлено, що в грудні минулого року працівники школи-інтернату підробили акти виконаних робіт з демонтажу підземної тепломережі та відновленню асфальтобетонного покриття (фактично роботи не виконувалися) й незаконно перерахували вказаному центру 123,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця районного відділу Державного підприємства, який у 2006 році без проведення належного контролю за дотриманням порядку складання й видачі державних актів на право власності на землю, незаконно передав у приватну власність жителю села земельну ділянку (площа 0,3 га), на якій розташована пам’ятка археології. Внаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму майже 6 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу відділення одного банку, яка впродовж двох останніх років, шляхом оформлення фіктивних операцій з видачі грошових коштів, незаконно отримала 136 тис. доларів США, 65 тис. євро та 716 тис. грн., які в подальшому використала на власні потреби. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В Чернігівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито жителя міста Чернігів, який намагався власним мікроавтобусом “Мерседес” незаконно ввезти на територію України 40 тис. доларів США. Управлінням служби безпеки України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 201 КК України (контрабанда).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *