Міліція попередила рейдерське захоплення агрофірми «Таврія»

3 вересня у місті Новій Каховці Херсонської області міліція попередила рейдерське захоплення відкритого акціонерного товариства “Агропромислова фірма “Таврія”. Про це повідомив сьогодні журналістам Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

– Вчора о 20 годині 15 хвилин міліція Нової Каховки отримала інформацію про прибуття до комбінату «Таврія» великої кількості невідомих озброєних людей. При виїзді на місце події було встановлено, що близько 180 осіб віком від 28 до 35 років, одягнутих в спецодяг, прибули на пасажирських автобусах іноземного виробництва до адміністративного приміщення агрофірми «Таврія». При собі вони мали бронежилети, щити, палиці, залізну арматуру, вибухові пакети несмертельної дії, два пістолети травматичної дії, балончики з газом дратівливої дії, наручники…

За словами Міністра, невідомі намагалися проникнути в адміністративне приміщення комбінату. Міліція, яка прибула на місце події через 10 хвилин після отримання сигналу, змогла за годину локалізувати конфлікт, розвівши нападників та близько тисячі працівників комбінату, які прийшли захищати підприємство. Наразі 169 нападників затримано – вони розміщені в різних ізоляторах тимчасового тримання. Особи 116 з них вже встановлено.

– Ці люди не належать до жодної охоронної структури, не мають постійного місця роботи. Їх найняли практично на вулиці за 50-100 доларів для того, щоб вони утримували комбінат протягом 5 годин, – повідомив Юрій Луценко.

Як зазначив Міністр, по тривозі було піднято весь особовий склад міліції не лише Нової Каховки, а й сусіднього Бориславського району, а також спецпідрозділ «Беркут» – загалом близько 150 працівників міліції. Наразі в лікарні перебувають 39 осіб – учасників конфлікту. В основному вони отримали рубані рани голови, у тому числі черепно-мозкові травми. Багато людей поранилися об скло. Серед поранених – двоє працівники міліції.

За словами Міністра, наразі проводиться опитування всіх затриманих, а також працівників відомчої охорони. Поки що організаторів цієї акції не встановлено, однак прокуратура вже порушила кримінальну справ за фактом захоплення будівель. Юрій Луценко підкреслив, що ситуацію навколо «Таврії» міліція тримає під контролем.

– Це найбільша рейдерська атака з часів атаки на одеські порти, до якої залучалася велика кількість радикально налаштованих людей, – зазначив Міністр.

ДЗГ та МД МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *