Голова сільради пограбував державу на 838 тисяч гривень

Україна. Хроніка злочинів та подій на 14 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 570 заяв про злочини. Вжитими заходами 2007 (44%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств та шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 45 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 800 грамів вибухівки та 440 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 63 особи, у яких вилучено 21,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6868 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 140 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 92 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 120 – травмовані.

У Слов’янському районі Донецької області у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з травмою голови 53-річного громадянина, який невдовзі в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 49-річного жителя Миколаївської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 8 лютого в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв дерев’яною палицею заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

В місті Полтава у грудні минулого року на вулиці було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням грудей 46-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 48-річного жителя міста Красний Лиман Донецької області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 18 грудня на вулиці вбив потерпілого пострілом з обрізу мисливської рушниці під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У Дворічанському районі Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері в будинку 65-річного пенсіонера під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.

У Рівненській області на пероні залізничної станції було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями невідомого чоловіка. Ним виявився 26-річний житель міста Острога Рівненської області, безробітний. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 55-річного жителя міста Ківерці Волинської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 10 лютого на згаданому пероні вбив потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Львів до міліції звернувся громадянин Грузії (в Україні перебуває в приватних справах), який заявив, що невідомі особи вимагають в нього 50 тис. доларів США. У результаті проведення спеціальної операції під час передачі частини згаданої суми затримано 32-річного співвітчизника потерпілого (в Україні перебуває в приватних справах) та 41-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи.

У Нововолинську Волинської області працівниками міліції затримано 42-річного громадянина, без постійного місця роботи, у якого вилучено 390 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Первомайськ Луганської області за місцем проживання 36-річного громадянина, без постійного місця роботи, працівниками міліції вилучено 200 грамів вибухівки.

У Черкаській області за місцем проживання 37-річного громадянина, без постійного місця роботи, працівниками міліції вилучено 150 грамів вибухівки.

На Львівщині працівниками міліції затримано 34-річного місцевого жителя , без постійного місця роботи, у якого вилучено 19 кг макової соломки.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони надали комерційному банку неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі понад один мільйон гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

У місті Дніпропетровськ працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох працівників управління з питань захисту прав споживачів. Вони вимагали та отримали 1,2 тис. грн. хабара від директора приватного магазину за невнесення до акту перевірки зазначеного магазину виявлених порушень. Встановлено ще один факт вимагання ними хабара в сумі 1,3 тис. грн від директора одного з приватних магазинів. Під час огляду автомашини, яка належить одному з правопорушників, вилучено 3,9 тис. грн. та акти перевірок ще трьох магазинів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб спільного підприємства, створеного при одному з фондів допомоги інвалідам. Вони надали до Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів у Житомирській області фіктивні документи про прийняття на роботу до вказаного підприємства інвалідів, унаслідок чого отримали підстави користування податковими пільгами. У результаті зазначених дій державний бюджет недоотримав податок на додану вартість на загальну суму понад 100 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільради. Він надав двом жителям одного з районів підроблене рішення зазначеної сільради про безоплатну передачу їм двох земельних ділянок рекреаційної зони Карпатського регіону загальною площею понад 1,8 га, чим завдав збитки державі на суму 838 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *