Фіктивний договір на 15,1 мільйона гривень

Україна. Резонансні злочини та події на 04.03.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 645 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 091 ( 45 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти спричинення тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 41 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено шість пістолетів, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 800 грамів вибухівки та 688 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 81 особу. У них вилучено 18,2 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 579 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Протягом минулої доби порушено 28 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 11 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 96 – травмовані.

У місті Кобеляки Полтавської області працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого мешканця, який у своєму будинку пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці, що належить його сину, під час сварки на ґрунті ревнощів поранив у ноги свою 52-річну дружину. Зброю вилучено.

У Миргородському районі Полтавської області працівники міліції затримали 57-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо з’ясовано, що він на подвір’ї домогосподарства свого 56-річного безробітного сусіда під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у руку господаря. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У Шевченківському районі Києва працівники міліції затримали двох безробітних мешканців Київської та Луганської областей віком 35 та 27 років та двох громадян Грузії віком 32 та 28 років, які на вулиці розбили скло автомашини 34-річного безробітного й викрали сумку, в якій було 1,2 тисяч гривень та особисті документи.

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області працівники міліції на вулиці затримали 28-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили пістолет «ТТ» та 35 набоїв до нього.

У місті Мерефа Харківської області працівники міліції затримали на вулиці 42-річного громадянина Республіки Таджикистан, у якого вилучили 1,8 грама героїну.

У місті Біла Церква Київської області працівники міліції на вулиці затримали 28-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили дві тисячі пігулок “екстазі”.

У Харкові працівники міліції на вулиці затримали 28-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили один грам кокаїну.

В Одесі працівники міліції на вулиці затримали 35-річну безробітну місцеву мешканку, в якої вилучили 2,8 грама кокаїну.

У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців державного підприємства. У 2005 році Полтавським обласним управлінням юстиції відкрито зведене виконавче провадження відносно згаданого державного підприємства про стягнення коштів на користь держави, фізичних та юридичних осіб. З’ясовано, що правопорушники надали до цього управління юстиції підроблені документи щодо наявності на державному підприємстві обладнання на 12 свердловинах, яке застаріло та не використовується у виробництві й на нього можливо звернути стягнення виконавчого провадження (фактично всі свердловини є діючими і обладнання використовується за призначенням). Потім державним виконавцем було проведено опис та арешт зазначеного обладнання й примусово реалізовано його шляхом проведення аукціону. Також встановлено, що дві із згаданих свердловин перебувають в оренді у закритого акціонерного товариства, яке на користь державного підприємства вже сплатило понад 9,4 мільйона гривень орендної плати. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

В Івано-Франківську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співзасновника товариства з обмеженою відповідальністю, директора цього товариства та начальника відділу кредитування юридичних осіб банку, які підробили рішення засновників ТОВ про передачу в заставу майна товариства, надали його до обласної філії банку й незаконно отримали кредит у сумі 700 тисяч гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222, ч.2 ст.209, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Херсонській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю та працівниками Державної податкової адміністрації викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які з метою збільшення податкового кредиту зазначеного товариства у вересні 2007 року уклали з іншим товариством з обмеженою відповідальністю фіктивний договір купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 15,1 мільйона гривень. Таким чином правопорушники безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ, чим завдали збитки державі на суму 5,4 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *