Боротьба з корупцією: Що більше крадуть, то безкарніше почуваються

За минулий рік єдині топ-корупціонери, кого вдалося притягнути до відповідальності, це два голови районних державних адміністрацій, вироки щодо яких наразі ще й оскаржуються. Про це розповіла експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Насправді немає ні більш серйозного прояву корупції, ні менш серйозного. Відсутність доріг, ліків у лікарнях і власне лікарень – це все прояви корупції, незалежно від того, чи великий дали хабар, чи малий. І сьогодні в Україні проблема в тому, що для самого хабарника безпечніше брати у великих обсягах», – зауважила Красносільська.

Так, зазначає експерт, якщо подивитися статистику, то за останній рік є близько тисячі вироків по корупційних справах та хабарництву. Але хто ці люди?

«Наприклад, одна одеська чиновниця справді сіла у в’язницю на 5 років за хабар у декілька тисяч гривень, але це посадовець низького рівня. Натомість Роман Насіров, якого звинувачують у нанесенні державі збитків розміром у 2 мільярди гривень, не має ризику найближчим часом потрапити до в’язниці. Так само, як і Мартиненко, щодо якого вже доведено розкрадання на 17 мільйонів доларів.

За минулий рік єдині топ-корупціонери, кого вдалося притягнути до відповідальності, це два голови районних державних адміністрацій, вироки щодо яких наразі ще й оскаржуються», – констатувала Анастасія Красносільська. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *