БІЙКА РОКУ – КЛІЧУК ПРОТИ БОЙКА

Захоплюючі баталії вже почалися. Перемога в них однозначно буде за Чернівцями. Але непростий шлях до неї позначать судові процеси, дискусії на сходках і сесійних засіданнях.

Чернівецька міська рада щойно оприлюднила унікальний документ: своє звернення до Чернівецької обласної ради щодо подальшої долі землі обласної психлікарні.

Депутати з Ратуші просять (?!) своїх колег з Будинку з левами «не вчиняти жодних дій та правочинів відносно земельних ділянок, розташованих в Чернівцях за адресою вул. Мусоргського, 2, та прийняти рішення про повернення їх у комунальну власність Чернівецької міської територіальної громади як таких, що були незаконно вилучені».

Це вже величезний прорив у світогляді депутатського корпусу Чернівців. Але все ще рівень «другий клас, третя чверть». І демонструє його в першу чергу юридичне управління міськради на чолі з начальником Сергієм Венгринюком.

Справа навіть не в тому, що зазначене звернення – така собі дитяча політична забава з перспективою нескінченних китайських попереджень. Воно не містить жодного посилання на закони України в галузі земельних правовідносин, які депутати облради продовжують порушувати з маніакальним завзяттям.

Навіть якщо раптом (а цього ніколи не буде) Чернівецька обласна рада зійде до прохань міста і ухвалить такі рішення, вони не матимуть ніякої юридичної сили щодо набуття чернівецькою тергромадою її законного права власності на комунальні земельні ділянки.

Сьогодні єдиним способом зігнати обласну раду з комунальної землі Чернівців (не тільки Чернівців) є судові позови. А йдеться не про одну земельну ділянку на Мусоргського – їх майже сотня на всій території міста.

Тому земельне звернення-прохання міськради до облради можна розглядати лише як прелюдію до жорстких судових баталій. Депутати міськради, керівники і спеціалісти її профільних департаментів і управлінь цього ще не усвідомлюють і багато чого просто не розуміють.

Проте Клічук судів вже не омине. А Бойко – не уникне.

Суди справді будуть жорсткими і жорстокими. Оскільки голова облради Бойко разом з обома своїми заступниками Павлюком і Гуйтором, а також з начальником відділу з питань комунальної власності Бартошем і головою постійної комісії з земельних питань Гончаром переконані, що комунальні земельні ділянки цілком законно належать на правах власності облраді. Справа Мунтяна таки живе і перемагає!

«Це наша земля, ми будемо боротися за неї. Подумаєш, міськрада виграла два суди, це ще зовсім нічого не значить», – заявляє Ярослав Бартош, однопартієць мера Чернівців Романа Клічука, замість того, щоб стати на бік закону і здорового глузду.

Словом, це дуже символічно, що політично-юридична бійка року між Чернівецькою міськрадою і Чернівецькою облрадою розгортається на території обласної психлікарні.

Це реально якесь божевілля.

Світлана Ісаченко, Facebook

Фото Валерія Петрюка

Як стало відомо «Версіям»:  Злі язики подейкують, що керівниця психлікарні готується до виїзду за кордон – у США, тож нині там розпродують усе, що тільки можливо…

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *