Переміг – фотограф без фотоапарата

Одразу двоє чернівецьких фотографів, Іван Ковбаснюк та Ілля Стурко, здобули призові місця у міжнародному румунському фотоконкурсі Cross Border Pictures

– Перше місце на фотоконкурсі для мене стало величезною несподіванкою, –  і досі не може прийти до тями щасливий переможець Ілля Стурко.

– Мені було б вже приємно, щоби у збірничку надрукували кілька моїх фотографій… Думав, що хтось з румун виграє. У молдавських фотографів класна була обробка фотографій… В усіх – хороші фотоапарати… А я на цей фотоконкурс потрапив в останній момент, та ще й – без фотоапарата! З собою в мене була плівкова «Фуджика» з трьома плівками… Та й та невдовзі зламалася… Виручили організатори, які позичили мені цифрову дзеркалу.

Фотоконкурс тривав майже півроку і проходив у кілька етапів. Зокрема, торік у жовтні учасники з Румунії, України та Молдови впродовж 10 днів подорожували прикордонними локаціями цих країн, намагаючись спіймати в об’єктив усе найцікавіше. А ще – надсилали окремі фотоісторії із свого рідного міста. Нещодавно ж, 3 березня, в Яссах відбулася фотовиставка, на якій і оголосили переможців фотоконкурсу.

– Було дуже багато людей, молоді і старшого віку, багато румунської преси, відчувалося, що у Румунії ця виставка має неабиякий розголос – розповідає Іван Ковбасюк, який побував на презентації виставки в Яссах.

У фотоконкурсі він посів третє місце (друге місце посіла Єлєна Перевалова з Молдови).

– Проте найбільше мене вразила темношкіра монашка, яка зі сліпучою посмішкою фотографувалася біля кожної роботи учасників фотоконкурсу, – розповів Іван.

Нагадаємо, Іван Ковбасюк нещодавно також переміг і у дебютному фотоконкурсі «Версії 2011»

Подібна виставка робіт учасників фотоконкурсу Cross Border Pictures невдовзі також пройде в Чернівцях та Бєльцах (Молдова).

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Переміг – фотограф без фотоапарата”