За відмову від поліетиленових пакетів платитиме кожний

Заборона деяких видів поліетиленових пакетів призведе до подорожчання не тільки дозволених видів “пластику”, але і товарів, які в нього упаковуються.

За нововведення заплатить кожен з українців, розповів директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко сайту Сегодня.

“У вартість будь-якої продукції в магазинах закладається і вартість поліетилену. Але подорожчання буде невеликим. Сьогодні упаковка займає, умовно кажучи, 1% вартості товару, а новий вид поліетилену додасть до вартості ще приблизно 0,2%. … Більшість країн, які переходять на нові правила поводження поліетилену, – це країни з високим рівнем життя. Бідні країни не вводять у себе подібних норм, тому що їх громадяни це не потягнуть” , – зазначив Дорошенко.

При цьому він нагадав, що перехідний період в Україні планують зробити достатнім – три роки. За цей час підготуватися зможуть не тільки виробники “пластику”, але і самі українці. Так, щоб не платити дорого за дозволені пакети, які, по суті, є одноразовим продуктом, можна буде завести звичку ходити в магазин з тканинними сумками.

“Мої знайомі за кордоном ходять в магазин з полотняними торбами, з паперовими пакетами. Вони звикли до цього за кілька років, і нові правила їх вже не вибивають з колії. Поступово це приживеться і у нас”, – упевнений Дорошенко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *