За незаконну рубку дерев суд зобов’язав «Чернівецький лісгосп» відшкодувати понад 3 млн грн збитків

Відповідно до постанови Західного апеляційного суду від 31 серпня 2021 року ДП «Чернівецький лісгосп» за незаконну рубку дерев зобов’язане сплатити 3 млн 81тис.745 грн. Крім того, державне підприємство відшкодує 29,980 тис. грн за проведену експертизу та 46,226 тис. грн. судового збору.

Як повідомлялося раніше, на підставі матеріалів перевірки, проведеної державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернівецької області, Військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону в інтересах екологічної інспекції було заявлено позов до Господарського суду Чернівецької області про стягнення з підприємства заподіяної шкоди за незаконну порубку 712 дерев породи дуб, граб, бук, липа на площі 2,2 га.

Господарський суд Чернівецької області 11.09.2020 року згідно рішення у справі №926/4465/16 задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Зокрема, ДП «Чернівецьке лісове господарство» зобов’язано сплатити також судовий збір та відшкодувати інспекції вартість судових експертиз. Однак, розгляд справи продовжився в Західному апеляційному господарському суді, постановою якого залишено без задоволення апеляційну скаргу ДП «Чернівецький лісгосп» .

Михайло АВРАМ, перший заступник начальника екологічної інспекції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *