Цинічний, нахабний грабунок державних коштів

lucenko_poltava1

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликав керівників підрозділів БОЗ не допустити розкрадання посадовцями бюджетних коштів

Під час робочої поїздки 12 березня ц.р. до Полтавської та Харківської областей Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко взяв участь у «кущових нарадах» керівників регіональних підрозділів боротьби з організованою злочинністю й разом з першим заступником Міністра – начальником ГУБОЗ МВС України Володимиром Бедриківським заслухав питання ефективності роботи цих підрозділів, а також окреслив основні пріоритети в їх діяльності на поточний рік. За його словами, головна вимога до підрозділів БОЗ – не допустити розкрадання посадовцями бюджетних коштів напередодні президентських виборів.

– Особливість цього року, – зауважив Ю.Луценко, – яка змусила мене зібрати начальників УБОЗ, є такою, що це рік президентських виборів. Пам’ятаючи, що міліція поза політикою, тим не менше мушу констатувати – це рік, коли багато високопосадовців, відчуваючи, що це останній рік їхньої роботи, займаються «дембельським акордом» – збиранням данини і мародерством бюджетних коштів, які нинішній бюджет надає областям.

За словами Міністра, завданням підрозділів УБОЗ є саме не допустити, аби цей рік для високопосадовців став роком «дембельського розкрадання». Він підкреслив, що це ключове завдання деталізується за напрямками:

Перший – перевірка актів виконання робіт за бюджетні кошти минулого року, тобто коли ремонтувалися, будувалися будинки, школи, дитячі садки, дороги тощо.

Другий – протидія конвертаційним центрам і з’ясування, скільки посадовців бюджетних організацій до цього причетні.

Третій – протидія хабарництву на всіх щаблях державної влади.

При цьому Міністр зауважив, що до МВС надходить чимало сигналів про зловживання посадовцями державних адміністрацій та керівниками різних служб бюджетного напрямку.

– У багатьох випадках ми бачимо не лише нецільове використання коштів, але цинічне, нахабне пограбування державних коштів, – підсумував Ю.Луценко.

ДЗГтаМД МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *