Російський банк намагається продати Закарпатський винзавод “Котнар”

Наступного тижня анонсовано аукціон з продажу потужностей виноробного заводу на Закарпатті. Відповідне оголошення розміщено в системі електронних торгів СЕТАМ.

Стартова ціна лоту складає 109,9 млн грн, а гранична вартість оцінена на рівні 29,7 млн грн.

Замовник торгів — «ВТБ Банк», який реалізує потужності як заставне майно за кредитами. Назва підприємства в оголошенні не вказана, але судячи з фото та місця розташування заводу (Берегівський район Закарпатської області), йдеться про підприємство «Котнар».

Загальна площа будівель та споруд перевищує 5,7 тис. кв. метрів. Також до лоту включено допоміжні споруди, спеціалізоване обладнання у кількості 293 штуки.

 «Котнар» позиціонує себе як завод повного циклу виробництва, має 180 га виноградників, потужності зі зберігання та демонстрації продукції.

До слова, аукціон з продажу майна є не першим. Але раніше результати торгів оскаржувались у судовому порядку та признавалися недійсними. Одне з таких рішень прийняв торік в кінці листопада Господарський суд Закарпатської  області. Апеляційна скарга на це рішення півтора тижні тому була відхилена.

Російський «ВТБ Банк» через суд вимагав реалізувати заставне майно виноробного заводу ще з 2011 року. Все через неповернутий кредит в 50 млн грн, який банк надав тоді ще ЗАТ «Котнар» у 2008-му.

Згодом, у тому ж таки 2011-му, ЗАТ визнали банкрутом. А в серпні 2012-го Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку повідомила про перетворення його в Товариство з обмеженою відповідальністю «Котнар». Всі майнові права ЗАТ «Котнар» перейшли новоствореному підприємству.

Нині, за даними Єдиного державного реєстру, серед правонаступників виноробного підприємства функціонує ТОВ «Котнар-М».

На час публікації підприємство лишається недоступним для коментарів. Проте зазначимо, що саме «Котнар-М» у 2016 році банк вимагав визнати відповідачем у судовій тяганині.

Поки ж вина Cotnar ще можна знайти на полицях вітчизняних магазинів. Але останні згадування про яку-небудь публічну діяльність компанії — щонайменше піврічної давності.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *