Малий і середній бізнес Буковини – на рівні 20-22%

У світі цей показник сягає 50% і більше 

Торік в області сталися певні позитивні зрушення в економіці: обсяг реалізації промислової продукції зріс на 18,3%. Водночас на 11% впав обсяг її випуску. Це сталося тому, що Новодністровська ГЕС виробила лише 40% електроенергії від рівня 2010 року.

На початок 2012 року на Буковині працювало 4881 мале підприємство. За 2011 рік суб’єкти господарювання області сплатили до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів 266, 9 млн. грн. Створено 15781 нове робоче місце, що на 40% більше, ніж планувалося. Розмір заробітної плати в області зріс на 12,1% і складає в середньому 1986 грн. З 1800 діючих в області регуляторних актів 1600 (81%) були скасовані. Такі цифри озвучив на прес-конференції заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Гайничеру.

За його словами, в області практично ліквідовано заборгованість по зарплаті: на 1 січня 2012 року вона складала 240 тис. грн.
На телефонну «гарячу лінію з питань підприємництва», яка працює на базі Чернівецького міського Центру захисту приватних підприємців та підприємств малого бізнесу, впродовж минулого року звернулося 4575 осіб. Найбільше питань стосувалися нового Податкового Кодексу, дозвільної системи.

Торкнувся Михайло Гайничеру і питання декриміналізації бізнесу. – Адже декриміналізація відповідальності за економічні правопорушення – реальне втілення європейських стандартів в українському законодавстві, – наголосив Михайло Гайничеру, коментуючи зміни у законодавстві щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності (вони набули чинності з 17 січня цього року). За цілу низку дій, за які раніше передбачалося ув’язнення, тепер можна сплатити штраф, але не менший від суми завданих збитків.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *