Економічні новації січня-2018

Із 1 січня на 500 гривень зросла мінімальна зарплата. Тепер розмір мінімалки становитиме 3700. Вийти на пенсію можна лише після 63 років, або 60-річні люди, які мають не менше 25 років страхового стажу.

Від січня Україна знизить ввізні мита на авто з ЄС. Протягом 7-10 років, за умовами Угоди про вільну торгівлю між Євросоюзом та Україною, їх знизять до нуля.

Суттєво подорожчають цигарки. Через підвищення акцизу їхня ціна зросте на 2-7 гривень, залежно від марки та виробника. До 2025 року середня вартість пачки може коштувати 90 гривень.

Стануть дорожчими також послуги “Укртелекому”. Від 1 січня для жителів міст вони збільшаться на 7%, для жителів сіл – на 16%.

Нові тарифи – і в “Укрпошти”. Відправлення посилки вагою до 1 кг обійдеться у 12 гривень, а важчих – у 14 гривень. Міжнародні відправлення подорожчають на третину.

Зросте ціна і на електроенергію. Вже від 1 січня вона подорожчає на 9,5%, а до кінця року – ще на 6%.

Разом з тим, від нового року в Україні зросли мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. У бюджеті також заплановано збільшення зарплат вчителям – у середньому на чверть, а також виплат військовослужбовцям – у чотири з половиною рази.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *