«Чернівціобленерго» змінило власника

Та це не вплине на вартість електроенергії. У цьому запевнив журналістів під час прес-конференції генеральний директор ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Ярослав Команяк

– Питання приватизації аж ніяк не стосується споживача – акції постійно перебувають у русі, тому, хто саме їх купив, не є вирішальним, – зазначив Ярослав Команяк. – Тарифи на електроенергію встановлює по всій Україні НКРЕ і вони є обов’язковими для всіх підприємств – приватних, державних і напівдержавних. Єдине, що змінюється для споживачів, – заходи щодо неплатників: вони стають жорсткішими.

Головний електроенергетик області наголосив, що навіть у сильні морози електропостачання на Буковині було і залишається стабільним. У період зниження температур споживання електроенергії досягло рекордного рівня і доходило до 7,3 млн. кВт/год за добу, а в окремих районах – і більше. Це призводило до перевантаження обладнання, трансформаторних підстанцій і ліній електропередач, особливо у негазифікованих районах – Глибоцькому, Герцаївському, частково Сторожинецькому та Путильському. Однак ситуацію втримали під контролем. Були створені штаби, як в «Чернівціобленерго», так і в кожному РЕМові, запроваджено цілодобове чергування керівного складу. До існуючих 16 аварійно-відновлювальних бригад задіяли ще 16 бригад з цілодобовим чергуванням, повністю залучивши аварійний запас і всю наявну техніку.

Начальник управління інфраструктури та туризму Чернівецької ОДА Дмитро Павел, що брав участь у прес-конференції, зауважив, що ліміти на електроенергію доводяться до області залежно від проплати за спожиту електроенергію. За його словами, за січень цього року спожито електроенергії на 71 млн. 269 тис. грн, а оплачено – 65 млн. 859 тис. грн (92,4%).

До речі, найкраще розраховуються промислові підприємства, а найгірше – установи та організації, що фінансуються з місцевого та держбюджету. Тоді як населення – десь посередині між лідерами та аутсайдерами. А потрібна максимальна проплата за спожите.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *