Коефіцієнт смертності стабілізувався

Жити чи не жити? Вибір кожного дня

Торік Президент Ющенко відзначив, що вдалося стабілізувати, хоча й на доволі високому рівні, коефіцієнт смертності в Україні. І вже у січні-березні 2009-го зареєстровано на 21-23% смертей менше, ніж за аналогічний період 2008-го і 2007-го років. Про це повідомив керівник відомства Микола Онищук. Показник народжуваності, за словами міністра, також зменшився від початку року на 6-10,5% до аналогічного періоду двох попередніх років, – відзначається у повідомленні.

В Мінюсті зауважують, що зменшення народжуваності співвідноситься з традиційним зменшенням шлюбів у високосні роки. Зокрема, торік, за даними міністерства, кількість шлюбів в Україні зменшилася на чверть.

Станом на 1 травня 2008 року населення України становило 46 млн. 263 тис. 79 осіб і за перший квартал зменшилося ще на 24 тисячі. Зате зріс рівень народжуваності: від 9,8 до 10,2 на 1000 чоловік, як, до речі, і рівень смертності – від 17,6 до 18. Кількість шлюбів також скоротилася від 4,6 до 4,3 на тисячу осіб, а розлучень – від 3,8 до 3,6.

До неприємного: Україна вимирає від зловживань у сфері обігу ліків
Таку заяву зробив нардеп Геннадій Москаль, якого «фармацевтична мафія» ледь не відправила на той світ.

В останніх інтерв’ю ЗМІ п. Москаль підтримав ідею переходу України до страхової медицини. На його думку, це допоможе «припинити раз і назавжди хибну практику держзакупівель ліків. Адже доки існує ця годівниця, корупцію в медичній сфері не здолати! Щойно запрацює страхова медицина, підсувати неякісні препарати стане просто неможливо: коли людина постійно хворітиме, страховики зазнають величезних збитків. Тож за неякісне лікування й «липові ліки» вони просто «глотку перегризуть».

– Я страждав від високого тиску, ходив до лікарів і вони мені постійно щось виписували, та ліки не допомагали, – повідомив народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю й корупцією ВР. – До речі, препарати я купував не копійчані, упаковка – мінімум 300 грн. Коли зі здоров’ям стало зовсім погано, знайомі повезли мене до Угорщини. Там лікарі запитали, що я вживав. Я показав їм свої пігулки, куплені в Києві… Лікарі сказали, що, коли б я дійсно це пив, тиск повинен був би впасти. Препарат взяли на лабораторний аналіз, результати мене приголомшили!

Угорські медики наголосили, що п. Москаль міг взагалі померти, коли б продовжував пити ті ліки далі. У київській підробці французького препарату була не отрута: крейда, сода, ще якісь вітаміни, але там не було жодного компонента, який знижував би артеріальний тиск.

– В Угорщині мене переконували: якщо я хочу жити, не потрібно взагалі купувати ліків в Україні, – ділився Г.Москаль. – Адже сумнівні фармацевтичні фірми, які давно вигнали з Європи, успішно осіли в Україні й продовжують труїти вже український народ…

Шукати через аптеку організаторів цього злочинного бізнесу здалося безглуздим. Замість цього зібрав фахівців з медицини і ми підготували законопроект «Про запобігання зловживанням у сфері обігу лікарських препаратів», – повідомив сайт «Народної самооборони» www. nso.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *