ЖАН-МАРІ ЛЕРУА З КОНЦЕРТАМИ У ЧЕРНІВЦЯХ

19 серпня у залі органної та камерної музики Чернівецької філармонії відбувся концерт Жан-Марі Леруа – органіста з Франції. Цей концерт відбувся у рамках відзначення 25 років залу органної та камерної музики Чернівецької філармонії.

У програмі вечора прозвучали твори Й. Баха, Nicolas de Grigny, Йозефа Гайдна, Сезара Франка, Jean Langlais, Ференца Ліста.

 

Жан-Марі Леруа – органіст церкви Нотр-Дам де Назарет у Парижі. Органіст і диригент, Леруа закінчив Паризьку консерваторію, викладає в Консерваторії Емманюель Шабрі (Париж) і багато концертує світом. Грі на органі він присвятив 30 років, і в основному виконує барочну і сакральну музику. Зараз Леруа здійснює гастрольний тур українськими містами.

20 серпня  Жан-Марі Леруа виступатиме з благочинним концертом у  Малій Базиліці Воздвиження Всечесного Хреста. Великий друг України Жан-Марі привіз 10 ікон, викладених бісером його дружиною Вів’єн – Vivian Callantra. Ці ікони продаватимуться під час концерту у Малій Базиліці: частину коштів музикант передає для реставрації костелу, а частину – на потреби  українським бійцям.

Дякуємо за чудовий концерт! Браво!

Більше  фото з концерту за посиланням – ФРАНЦУЗЬКИЙ ОРГАНІСТ, ДАВНІЙ ДРУГ УКРАЇНИ ЖАН-МАРІ ЛЕРУА У ЧЕРНІВЦЯХ.

©Тетяна Спориніна,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *