Залізничних квитків нема, бо немає вагонів

Сьогодні в Україні практично неможливо купити квитки на поїзди в південному напрямку, а в окремих містах, як от у Чернівцях –  взагалі неможливо купити квитки хоч куди-небудь. Основна проблема, на думку експетрів, полягає в тому, що в країні катастрофічно не вистачає залізничних вагонів, в зв’язку з чим “Укрзалізниця” не в змозі перевезти всіх бажаючих в сезон відпусток.

Про це заявив експерт з транспортних питань В’ячеслав Коноваленко, пише Обозреватель.

“Відсутність в залізничних касах квитків – це результат популізму пана міністра і в.о. голови “Укрзалізниці”. Вже третій рік поспіль нібито йдуть якісь реформи на “Укрзалізниці”, але по факту ніяких реформ немає”, – заявив експерт.

 За словами Коноваленко, на сьогоднішній день “Укрзалізниця” має в три рази менше вагонів, ніж їй необхідно для нормальної роботи.

“Є якісь косметичні зміни, але проблема чисто фізична – немає вагонів. Якщо за радянських часів по Україні курсувало 9-10 тисяч вагонів, то зараз добре, якщо набереться 3 тисячі. Коли починається пік літніх перевезень, вагонів відверто не вистачає, ми вже проїли весь радянський заділ. Як результат – всі згадують про автотранспорт і відповідно, там підвищують ціни”, – зазначив Коноваленко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *