Яценюк затримав працівників міліції

Бо ті за ним стежили

У суботу, повертаючись із запису програми на студії ТВА в Чернівцях, Арсеній Петрович помітив два автомобілі, з яких за ним велося спостереження. Разом із групою народних депутатів одне авто вдалося зупинити, друге втекло. Депутати викликали наряд міліції та зробили заяву про вчинення кримінального правопорушення, – повідомила прес-служба «Батьківщини».

o-00042749-a-00010737

фото з сайту “Молодого Буковинця”

Проте – який несподіваний сюжетний поворот! – кримінальне провадження міліція почала… за фактом втручання нардепів від «Батьківщини» Арсенія Яценюка та Геннадія Москаля в діяльність правоохоронних органів!

Про це йдеться в коментарі прес-служби чернівецького облуправління МВС, опублікованому в неділю:

«На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Шевченківського РВ, якою було встановлено, що дійсно в м. Чернівці проводилися заходи працівниками УМВС в Чернівецькій області на службовому транспортному засобі.

Ці заходи не були пов’язані з діяльністю народних депутатів.

Крім цього, встановлено, що працівників міліції в службовому автотранспорті заблокували невідомі особи на двох легкових автомобілях марок «Шкода» та «Тойота». Після чого ці особи викликали народних депутатів України А. Яценюка та Г. Москаля. Депутатами було оглянуто службовий автомобіль, в тому числі і багажне відділення, в якому знаходилися предмети та речі. Також народними депутатами був проведений особистий обшук працівників міліції…»

– Нас уже лякають з переляку – самі правоохоронці перелякались, – прокоментував ситуацію в ефірі телеканалу ТВі народний депутат Геннадій Москаль. – І проти Яценюка, і проти мене відкрили кримінальне провадження. Ну, ще би написали, що ЖЕК відкрив або товариський суд при ЖЕКу. Є ж параметри, встановлені новим Кримінальним процесуальним кодексом: це може зробити тільки Генеральний прокурор України.

…Я їх питав, питав їх Арсен Петрович: «Хлопці, хто ви?» – «Ми працівники Чернівецького дріжджзаводу». Добре. Яценюк дзвонить 102 – прибуває слідча оперативна група. Слідчий їм представляється, дає, щоб вони написали письмову згоду на огляд автомашини. Ці дурні – як назвати їх інакше? – слідчому підписують, що «так, нате, дивіться». Якщо там уся техніка, все є, і зібралася маса людей, близько ста осіб, приїхали всі регіональні засоби масової інформації – Чернівців і області. Їх питають: «Хто ви?» Вони те саме слідчій оперативній групі розказують. Приїжджає керівництво УМВС у Чернівецькій області. Я підходжу до заступника начальника УМВС, який був у цей час куратором цієї служби, тому що інший заступник просто десь у відпустці. Кажу: «Хлопці, це ваша машина?» – «Клянемось, Геннадію Геннадійовичу. Та ви що, та ми би собі в голову такого ніколи… Ні, ми не маємо абсолютно до цього ніякого стосунку!» Ну, все. Значить, Яценюк написав заяву, ми передали слідчому – про скоєння кримінального правопорушення, і поїхали.

Геннадій Москаль про «печерність» підготовки: «От того, кого показують з мікрофоном – він стоїть біля Яценюка, і голос з руки, бо в нього мікрофон був вмонтований у рукаві сорочки: «Где объект? Доложите, где объект!» Усі дивляться, хто ж це шукає? Об’єкт стоїть поряд.

Прес-служба повідомляє через певний час, що «це не наші, ми до цього нічого не маємо, ніякого стосунку, ми вперше про це чуємо». І в неділю, як грім серед ясного неба – що «це наші працівники, що це робились якісь оперативні заходи», а народні депутати їм зірвали, тому відкрите кримінальне провадження проти народних депутатів Яценюка і Москаля, – сказав Геннадій Москаль.

Ігор КОНСТАНТИНЮК, “Версії”

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *