«Вони бояться компроматів, які я маю на них. У цьому й причина обшуків» – ФИЩУК

Так прокоментував екс-губернатор Чернівецької області Олександр Фищук обшуки, проведені вчора, 21 грудня у помешканнях його й родини на вул. Ковельській та Руській.

Введені в оману працівниками управління захисту економіки в Чернівецькій області  місцеві ЗМІ повідомили, зокрема, що обшуки нібито проводить НАБУ – національне антикорупційне бюро. І далі, зазвичай, за текстом – про  злочинне угруповання Фищуків-Ліщуків тощо.  (Ліщук – колишній зять екс-губернатора – ред.). Хоча насправді обшуки проводили працівники УЗЕ. І це підтверджується знімками.  

Нагадаємо, у березні нинішнього року працівники управління захисту економіки разом із прокуратурою вже проводили обшуки у родини О.Фищука. Тоді ці обшуки так нічого й не підвердили.

А що маємо сьогодні?

– У мене обшуки проводили від 8-ї ранку до 13-ї години дня, – сказав О.Фищук. – Але те, що шукали, не знайшли і з чим прийшли – з тим і пішли. Я думаю, вони мали на меті мене залякати й вилучити документи про злочинне угруповання на Чернівецькій митниці та в Управлінні захисту економіки у Чернівецькій області.

Наразі, як відомо зі ЗМІ, начальник УЗЕ в Чернівецькій області Іван Тичина, приїхавши до нас із Луганської області й перебуваючи на посаді менше року, придбав за цей час буквально за копійки 9 земельних ділянок біля бази відпочинку «Мигово» та «хатинку» під Чернівцями вартістю понад 300 тис. доларів.  Не кажучи вже про статки інших фігурантів злочинного угруповання.

Сьогоднішні обшуки, як і весняні,  Фищук назвав політичним замовленням.    

– Це навіть не помста  начальника Чернівецької митниці Миколи Салагора, керівника Управління захисту економіки в Чернівецькій області Івана Тичини та їхніх  кришувальників , – наголосив Фищук. – Це, найперше, – страх, бо рано чи пізно, їм доведеться  відповідати за скоєні проти українського народу злочини, як перед судом, так і перед Богом.   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *