Віп-вечірка Укрзалізниці коштом платників податків

Працівники підприємства влаштували гучний корпоратив, за який платники податків заплатили понад півтора мільйона гривень.

 

Найкращі наїдки та напої, виступи зірок шоу-бізнесу та запальні “па” від відомих танцівників, пише газета Експрес. Свято готував спеціально запрошений режисер.

І хоч як не намагалися в “Укрзалізниці” приховати це, ми таки дізналися подробиці свята та суми витрат.

Отож! Для своєї вечірки залізничники орендували виставковий центр “АККО Інтернешнл”. Площа приміщення, де відбувалося свято, —  2600 квадратних метрів. Цей павільйон розташований на проспекті Перемоги, 40-б, у Києві.

На офіційному сайті державних закупівель ProZorro журналісти знайшли, що філія “Центр сервісного забезпечення” ПАТ “Українська залізниця” підписала із ТОВ “АККО Інтернешнл” угоду про оренду цього приміщення на суму 227 тисяч гривень.

Журналісти зателефонували у центр. Відрекомендувалися піар-менеджером вигаданої компанії й сказали, що хочуть замовити зал на 100 людей для приватної вечірки. “Мені вас порадили друзі зі залізниці. Казали, що дуже гарно відпочили”, — розповіла журналіст дівчині-менеджеру. “Ой! Та на 100 людей наше приміщення для вас буде завелике й навіть дуже! — відповідає представниця центру “АККО Інтернешнл”. — “Укрзалізниця” замовляла приміщення на 700 осіб. Це було дуже масштабне дійство”.

700 гостей залізниці розважали зірки української естради: гурт “ТІК” (якому за виступ заплатили 299 тисяч 600 гривень), Катерина Бужинська (її виступ коштував 165 тисяч гривень) та хореограф і співак Амадор Лопес, якому заплатили 163 тисячі 500 гривень.

Усі угоди про замовлення послуг цих зірок та оплату їх праці також можна знайти на офіційному сайті держзакупівель. Цікаво, що угоду з ФОП Бронюк В.В. (гурт ТІК) опублікували на сайті після 21.00.

Для вечірки найняли також звукорежисера з Білої Церкви. Принаймні в цьому місті зареєстрований ФОП Дембіцький Олег Сергійович, якому за угодою із “Центром сервісного забезпечення” “Укрзалізниці” заплатили за роботу на святі 59 тисяч грвень.

Всі угоди замовник хоч і оприлюднив на сайті держзакупівель, як вимагає законодавство, проте намагався зашифрувати (тендерам давали загальні назви, щоб не на сто відсотків було зрозуміло про що йдеться — наприклад, “Послуги діячів культури” або “Послуги зі створювання та інтерпретування мистецьких і літературних творів”).

Тендерну документацію залізничники приховали, що є порушенням закону. Так само, як і те, що всіх виконавців вибирали, так би мовити, на око, не шукаючи дешевших пропозицій, а вочевидь — згідно з чиїмись вподобаннями чи рекомендаціями.

Нам вдалося знайти ще один документ: угоду, місцем постачання у якій також була вказана адреса виставкового центру, де й гуляли залізничники. Замовником знову ж таки виявилися працівники філії “Центр сервісного забезпечення”. Тож, ми дізнались і про святковий стіл із наїдками та напоями.

Отож, за частування на вечірці заплатили 669 тисяч 594 гривні (угоду підписали з ТОВ “Експо Кейтерінг”).

У підсумку бюджет вечірки становив приблизно 1 мільйон 583 тисячі 694 гривні. Це — орієнтовно 4 місячні зарплати нинішнього керівника “Укрзалізниці” Євгена Кравцова, який за один місяць декларує заробіток на суму 332 тисячі 504 гривні.

Але оплатити танці з Амадором за власний кошт пан Кравцов, мабуть, не захотів. Як і запитати у платників податків, чи бажають вони своїми грішми фінансувати цю вечірку.

Чому? Про це ми запитали у пана Кравцова в офіційному запиті, відповідь на який з нетерпінням чекаємо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *