Вбивство на вулиці Українській.

Підозрюваний у жорстокому побитті до смерті чернівчанина, на ранок прийшов до поліції та зізнався у скоєному. Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника Чернівецького відділу поліції Артем Куцак. У понеділок близько 21.00 до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Українській в Чернівцях відбувається бійка. На місці події поліція зафіксувала вже смерть 49-річного чоловіка від ударів руками й ногами в різні частини тіла. Як повідомили свідки, бійка виникла через місце для паркування. Місцезнаходження підозрюваного було оперативно встановлено. Але на ранок чоловік сам прийшов до поліції та зізнався у скоєному. Поліція з’ясовує обставини вбивства.

******************************************************

СБУ вилучила на Кіцманщині на мільйон гривень наркотиків. Співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно з національною поліцією та прокуратурою викрили злочинну групу, що займалася вирощуванням і збутом марихуани. Півгектара конопель виявили у Зеленеві на Кіцманщині, повідомила прес-служба УСБУ в області. Плантацію розвело подружжя буковинців. Збувати «товар» планували в області та у тимчасово окупованому Криму. Під час обшуків правоохоронці вилучили майже 40 кг фасованої у поліетиленові мішки марихуани орієнтовною вартістю понад мільйон гривень. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Подружжя зловмисників затримали, тривають слідчі дії, виявляють спільників.

***********************************************

Одразу 10 мобільних телефонів намагалися передати до Чернівецької УВП №33. У надвечір’ї постовий на спостережній вежі Чернівецької установи виконання покарань №33 (СІЗО), як повідомили у прес-службі відділу ДПтС України в області, помітив біля огорожі установи зі сторони вулиці Нагірної невідомого чоловіка. Підбігши до огорожі, чоловік спробував перекинути на територію СІЗО чорний пакунок, однак той завис у колючому дроті огорожі, а чоловік одразу ж втік. Постовий повідомив чергову частину установи. Працівники установи зняли з колючого дроту пакунок. Слідчо-оперативна група Національної поліції пакунок розгорнула: в ньому було 10 мобільних телефонів, 5 зарядних пристроїв і 7 сім-карт. Встановлюється «адресат» посилки.

********************************************************

 

Буковинець втратив тягач вартістю 300 тисяч гривень через приховані 280 пачок сигарет. 50-річний водій однієї з транспортних фірм Буковини приховав 280 пачок сигарет у спеціально обладнаних схованках кабіни тягача, повідомили у прес-центрі Чернівецької митниці. Тютюнові вироби на суму 3780 грн. та тягач марки «DAF», оцінений у 300 тис. грн, конфісковано.

****************************************

Дрібний електробізнес із розмахом. Колишній працівник  ПАТ ЕК «Чернівціобленерго», маючи достатній рівень технічних та комп’ютерних знань у галузі електроенергетики, за винагороду, у складі групи, «допомагав» споживачам занижувати показники спожитої електроенергії, повідомили у прес-службі прокуратури області. Під час обшуку за місцем проживання 43-річного організатора злочинного угруповання правоохоронці виявили та вилучили знаряддя для вчинення вказаного злочину, а саме: лічильники, інструменти, пломбіратори та інші спецзасоби; пластмасові пломби; пломби підвищеного захисту у вигляді наклейок; наклейки з написом «ОПЛОМБОВАНО» тощо. Працівники прокуратури Чернівецької області спільно із співробітниками кіберполіції провели 27 обшуків по різних об’єктах області, де незаконно втручались у роботу електролічильників. Досудове розслідування триває.

*********************************************

На Сторожинеччині загинув 36-річний чоловік, копаючи колодязь. Трагедія сталася у Снячеві. Двоє чоловіків викопували колодязь. Спочатку екскаватором зробили яму, на скільки вистачало стріли. Далі один із них спустився вниз і вручну вибирав породу.  Коли земля обвалилася вперше, вона лише частково засипала чоловіка і односельці спробували його відкопати. Раптом ґрунт посипався ще раз, накривши буковинця з головою. Чоловік перебував під завалом близько 2 годин до моменту, коли рятувальникам вдалося докопатися до його голови. Медики зафіксували смерть. Витягнути на поверхню тіло вдалося аж через три години.

 

На Новоселиччині СБУ припинила нелегальний видобуток гравію у промислових масштабах. Упродовж поточного року поруч з одним із сіл Новоселицького району області «старателі» незаконно видобували, вивозили та продавали щодоби понад триста тонн гравійно-пісчаної суміші. Прес-служба УСБУ в області повідомила, що вони використовували важку спеціалізовану техніку без відповідних дозвільних документів і ліцензій, ймовірно ввезену на територію України поза митним контролем. За висновками екологів, сума завданих збитків може становити майже сорок мільйонів гривень. Співробітники СБУ та поліції вилучили у копачів шість одиниць спецтехніки. Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони надр) ККУ. ****************************************

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *