Вашківська школа отримала спортивний майданчик

Учні школи містечка Вашківці, що на Вижниччині, зможуть відтепер займатися спортом на відкритому майданчику, обладнаному сучасним інвентарем.

Вашківці_спорт1

Ця школа – одна з 15 українських шкіл – переможців 2014 року в у конкурсі Фонду Кличка «Клич друзів – граймо разом!», започаткованого у партнерстві з Фундацією «Кока-Кола».

На відкриття подарованого школі спортивного майданчика вашківські учні збиралися разом з батьками не менш урочисто, ніж на «Останній двінок». Дітлахи як дітлахи: почали освоювати нові конструкції на шкільному подвір’ї, не дочекавшись офіційного відкриття. Зрештою, проект і розрахований на створення умов для виховання у молоді звички до спорті і здорового способу життя.

Вашківці відомі не тільки на Буковині, але й за межами області традиціями громади, спрямованими на виховання та освіту дітей. Це «край, славний людьми», як каже директор школи Надія Костянтинівна Бучацька. Ще на початку століття громада за власний кошт збудувала гімназію – одну з найперших українських шкіл на теренах сучасної Чернівецької області. І саме громада сприяла тому, щоб Вашківська школа перемогла у конкурсі «Клич друзів – граймо разом»: батьки разом з учителями та учнями готували конкурсну заявку. Їхніми стараннями оновлений спортмайданчик доповнений «Алеєю переможців».

Вашкіці_спорт2

– Головне завдання школи–зберегти здоров’я дітей, – каже директор, – і без участі батьків це не можливо. Ми вчимо насамперед батьків, що таке здоровий активний спосіб життя, – додає Надія Костянтинівна.

Ольга ФЕДЮК, Вашківці

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *