Спокою немає й на цвинтарі: пам’ятники розграбовують

Шановна редакціє!

Звернутися до вас змусив мене прикрий випадок:  у суботу 11 серпня я відвідала на Центральному міському кладовищі в с. Годилів могилу своїх батьків. Коли я підійшла до могили, мене охопив панічний жах: могила була зруйнована й частково розграбована. Не вистачало гранітних плит по периметру пам’ятника, а надгробні плити підняті й, на мою думку, підготовлені до вивезення. Плити зняті були дуже акуратно: не пошкоджена жодна з них. А решта виставлені на опорних камінцях для полегшення навантаження.

Я викликала поліцію. Приїхали. Подивилися, Склали акт і сказали, що повідомлять про подальші дії.

Я звернулася до адміністрації кладовища, але чогось втішного не почула. Директор, закопиливши губу, повідомив мені, що територія дуже велика, камер спостереження немає, а два сторожі не можуть контролювати її належним чином.

Із розмови зі сторожем та іншими працівниками кладовища дізналася, що це непоодинокі випадки. Майже щомісяця на цьому цвинтарі розграбовують пам’ятники. Поліція не має змоги це відстежити, а працівники кладовища, мабуть, не зацікавлені у виявленні злодіїв. На мою думку, цим ганебним бізнесом займаються підприємці, які встановлюють пам’ятники на цьому кладовищі. Мармурову плиту в пакеті не винесеш і сам-один на машину не завантажиш, тож я думаю, що тут діють «бригадним методом».

Свого часу я заплатила за виготовлення та установку пам’ятника 4 тис. доларів. Аби його відновити, з мене вимагають тепер щонайменше 10 тис. гривень… Невже чернівчани мають оселятися на цвинтарі, аби охороняти могили дорогих їм людей?

Лариса МАРКОВСЬКА, чернівчанка

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *