Школярі спробували себе в різних професіях

Отримати паспорт у 10 років, попрацювати лікарем і отримати зарплату – можливо. За допомоги реалізованого минулої суботи в Парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка проекту «Місто професій», де кожна дитина мала змогу «влаштуватися» на бажану роботу, отримати заробітну плату та обміняти її потім на солодощі чи подарунки.
jV7DFYmDu8c
Біля входу до імпровізованого містечка зібралося багато дітей, вони чекали на видачу свого першого «паспорту». На заході були представлені різні професії: учасники могли на певний час відчути себе кухарями, перукарями, військовими, продавцями, пожежниками тощо.
Vr_sm8LVa48
– Такий захід допоможе мені та іншим зорієнтуватися, яка професія по душі. Нам видали паспорти, щоби ми могли влаштуватися на роботу. А за неї ми отримали гроші, які обміняли на подарунки. Ми з подругою вирішили «влаштуватися» кухарями, – розповідає учасниця проекту Юлія.
IN795lTvfX4
До «Міста професій» завітало близько 300 дітей – від першокласників до випускників шкіл. Більшість дівчат зібралося на майстер-класі перукарської справи та мали змогу стати моделями майстринь. Чимало маленьких господинь відвідали кулінарний стіл, де секретами свої професії ділилися кухарі. А от увагу хлопців привернули пожежники на яскравих машинах, міліціянти та військові, які розповідали про службу в ЗСУ.
892xnxA4LrU
Заступник військового комісара міста Чернівці зазначає, що на сьогодні через події на Сході, молодь почала більше цікавитися питаннями військової справи.
– До нас підходять не тільки діти, але й родичі мобілізованих, – каже він.
z6kOu2IbuBw
Організатори проекту наголошують, що така профорієнтаційна робота допомагає дитині зрозуміти, що їй найбільше подобається, і зробити правильний вибір.
Ірина ПЕТЕЛЯК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *