Про дві позиції – чиновницьку і людську: Скобун VS Бешлей: Податки заплатили? Тепер ремонтуйте вулиці власним коштом

Міська влада Чернівців готова надати дозвіл на проведення ремонтних робіт на вулицях міста ініціативним групам, які мають намір це робити за власні кошти. Така приголомшуюча новина пройшла в сюжеті телеканалу 112 Україна. Зокрема, директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівців Володимир Бешлей повідомив, що на ремонт доріг у місті виділено 12 млн грн, однак цього недостатньо. Відтак, у міськраді не проти допомоги усіх охочих. Може, ці заяви – просто бажання якось залагодити скандал, який виник у Чернівцях саме навколо волонтерського ремонту вулиць?

Нагадаємо, кількома днями раніше відомого режисера, автора фільму «Легенда Карпат» Сергія Скобуна  оштрафували за добровільний ремонт дороги з ямами. Нашому чернівчанинові стало непереливки дивитися на безлад у його рідному місті. Відтак він не поїхав відпочивати на якісь Канари, а найняв дві бригади дорожніх ремонтників, забезпечив їх реманентом і вийшов на вулиці. Хлопці – зауважте! – працюють зі Скобуном добровільно й безкоштовно.  Засипають ями, переукладають ділянки бруківки, за що Скобуна, вже навіть неодноразово, оштрафували на 40 неоподатковуваних мінімумів – 680 гривень. На момент недільного  випуску ТСН, де їх показали, добровільні ремонтники рухалися вже шостою вулицею. Свою ініціативу кінорежисер пояснює особистим: «Тиждень тому загинув мій родич, який саме об’їжджав оці дірки на дорогах, зіштовхнувся і загинув».

 

 «Ремонтую, бо тиждень тому загинув мій родич, який саме об’їжджав оці дірки на дорогах, зіштовхнувся і загинув. Не хочу, щоби подібне сталося з іншими», – Сергій СКОБУН, чернівчанини і режисер
Коли у Скобуна запитали, чому й тепер все-таки не бере дозвіл у місцевої влади, відповідь була проста: аби взяти цей дозвіл, треба зібрати й отримати купу паперів. Заплатити штраф… дешевше і швидше!

«Але в мене до поліцейських немає питань… У мене питання до тих, хто створив і контролює цю систему: поясніть мені, будь ласка, чому ті, хто руйнує, розкопує і залишає дороги у такому стані, не несуть ніякої відповідальності? Нікому немає діла до них!”, – сказав С. Скобун.

 «Якщо є ініціативна група, є бригада, хлопці, які готові проводити ремонтні роботи згідно державних будівельних норм за власні кошти, ми ще й подамо на грамоту таких людей», – Володимир БЕШЛЕЙ, директор департаменту ЖКГ

 
І наостанок наведемо звернення п.Бешлея, яке збурило хвилю невдоволення в соціальних мережах. Та й справді, важко зрозуміти, чого тут більше – недолугості чи цинізму:
«Якщо є ініціативна група, є бригада, хлопці, які готові проводити ремонтні роботи згідно державних будівельних норм за власні кошти, ми ще й подамо на грамоту таких людей», – сказав Бешлей. А точніше це мало би звучати так: «Податки заплатили? Тепер ремонтуйте вулиці власним коштом».
Як кажуть американці, без коментарів!

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *