Майже 8 мільйонів гривень на користь 4 920 буковинських дітей  стягнули державні виконавці з початку нинішнього року

 

Станом на 5 квітня 2018 органами державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області  винесено 1711 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України.   1688 буковинцям, котрі заборгували аліменти своїм дітям.  Тимчасовоне зможуть керувати транспортними засобами, а 1690 – тимчасово обмежені у праві користування зброєю та полювання. Також державні виконавці направили до суду 68 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 КУпАП.

Нагадаємо, 6 лютого почав діяти розроблений Мін’юстом закон №7277, який значно посилює відповідальність злісних неплатників аліментів, котрі мають заборгованість більше 6 місяців. Паралельно Мін’юст запустив реєстр боржників аліментів, який буде доступний кожному. Інформація є в загальному доступі за посиланням https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors. У Реєстрі вже є дані про більше ніж 75 000 боржників. Закон спрощує порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України. Боржника позбавляють права вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за межі України. Так само запроваджується тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Окрім того, вводиться новий засіб впливу на боржників – до 240 годин суспільно корисних робіт, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною.
В рамках виконання закону та ініціативи Міністерства юстиції # Чужих дітей не буває в органах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції створені робочі групи з виконання рішень судів зі стягнення аліментів та проводять виїзди за місцем проживання злісних боржників.

Головне територіального управління юстиції у Чернівецькій області

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *