Кумівство у владі процвітає

Якби Янукович вирішив зібрати разом усіх своїх високопоставлених підлеглих, чиї родичі теж працюють у владі, то для такого заходу йому знадобилася би кімната розміром як зала засідань Київської міськради. Щонайменше 40 людей з найближчого оточення президента (брати, сестри, діти, батьки, куми) займають різні пости в держорганах, судах або працюють депутатами Верховної чи місцевих рад.
Яскравий приклад того, як можна вдало працевлаштувати в політику свого найближчого родича, показав сам Янукович. 2006-го його син Віктор став нардепом від Партії регіонів і досі не розлучається з мандатом. У керівництві Адміністрації президента сімейні зв’язки грають величезну роль. Голові АП Сергію Льовочкіну кумом доводиться сам Янукович, а сестра Льовочкіна Юлія Новікова має депутатський мандат від Партії регіонів. Серед кумів голови АП  депутат-регіонал Едуард Прутник і екс-президент Леонід Кучма.
Сестра першого заступника голови АП Олени Лукаш Тетяна працює на посту секретаря ЦВК, а в заступника голови АП Геннадія Васильєва у ВР засідає рідний брат. Чоловік Лукаш, Григорій Ілляшов минулого тижня очолив службу зовнішньої розвідки України. Брат ще одного заступника Льовочкіна – Олега Рафальського – Ігор Рафальський з крісла директора Житомирського обласного архіву перейшов на пост голови Обухівської РДА, отримавши таким чином контроль над Конча-Заспою. Син заступника голови АП Ганни Герман Микола при новій владі став заступником керівника МНС.
Не відстають від керівництва Адміністрації президента і члени уряду. Тут найпомітніша споріднена пара – дует братів Клюєвих: Андрій (перший віце-прем’єр) і Сергій (нардеп від Партії регіонів). Крім того, Анатолій Толстоухов працює на посту міністра кабінету міністрів, а його дружина Світлана – заступником очільника Міністерства у справах молоді, сім’ї та спорту.
У нардепа Сергія Ківалова, який поєднує свою посаду з членством у Вищій раді юстиції (ВРЮ), дочка Тетяна – депутат Одеської міськради, а кум, Володимир Колесниченко, нещодавно очолив ВРЮ. Дуже тепло ставляться до родичів регіоналів виборці на Донбасі. У Донецьку до облради пройшла ціла група дітей нардепів від ПР: син Антона Пригодського Віталій, син Бориса Дейча Володимир. Ще один спадкоємець Дейча, Сергій, працює в міськраді Донецька.
Разом з ним там працює син нардепа Валентина Ландика Андрій. А племінник Ландика має мандат депутата Луганської міськради.
У стінах МНС під крилом Нестора Шуфрича працює не лише син Ганни Герман, а й чоловік нардепа від Партії регіонів Олени Бондаренко Андрій. Одеське управління МНС очолив Володимир Боделан, син екс-мера Одеси і соратника Януковича Руслана Боделана.
У Генпрокуратурі найпоширенішим видом родинних зв’язків стало кумівство. Перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка – кум президента, а Сергій Винокуров, який кілька днів тому змінив Генпрокуратуру на ВРЮ, – кум Святослава Піскуна. Доньку  ж регіонала Василя Джарти прилаштували працювати до Господарського суду Києва.
Інтернет-огляд

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *